I ho fa a gran velocitat
Un estudi fet públic recentment ha posat de manifest que un 98% del nostre planeta experimenta un escalfament global sense precedents en els últims 2.000 anys, i a més a més a gran velocitat.
Això provoca que l’impacte humà sobre el medi ambient no tingui precedents i, per tant, no es pot estudiar de manera real de quina manera ens pot afectar aquesta situació, ja que no tenim cap exemple passat que servesqui de referència en aquest sentit.
L’estudi s’ha fet a partir de 700 registres obtinguts de l’estudi dels anells dels arbres, les glaceres, els sediments que hi ha a les coves o el registre químic que queda dins del corall. L’estudi ha estat elaborat per la Universitat de Berna (Suïssa) i l’han publicat fa uns dies la revista Nature .
Al juny d’aquest any es van confirmar la tercera i quarta temperatura més altes mai registrades al planeta . Són els 53,9 ºC a què es va arribar a Mitribah, a Kuwait, el 21 de juliol de l’any 2016, i els 53,7 ºC que es van assolir a Turbat, al Pakistan, el 28 de maig del 2017. Cal recordar que la medalla d’or la continua tenint el Death Valley, a Califòrnia, amb un registre de 56,7 ºC, i el segon lloc recau sobre Kebili, Tunísia, amb 55 ºC. De fet, són les temperatures més altes reconegudes oficialment els últims 76 anys.