Connect with us

Actualitat

Algaida continua reduint les seves emissions de CO₂

Aquesta reducció ha estat possible canviat l’enllumenat públic a led

L’Ajuntament d’Algaida ha canviat l’antic enllumenat de sodi dels fanals de la plaça del municipi per nou enllumenat de led. Aquest canvi redueix a més de la meitat el consum elèctric i les emissions de diòxid de carboni; concretament aquestes s’han reduït en un 54 i 56% respectivament.

A la plaça del poble hi havia vuit punts de llum de sodi. El canvi ha comptat amb un pressupost de 20.000 euros que ha pagat íntegrament l’Ajuntament d’Algaida.

El regidor de Medi Ambient, Biel Vidal, explica que aquest canvi s’ha dut a terme perquè els fanals estaven ja en mal estat però sobretot perquè amb el canvi es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic amb la reducció de consum i emissions de diòxid de carboni. “Són petites passes que des de les administracions hem de fer i que a Algaida duim a terme des de fa anys per contribuir a reduir les emissions de CO2 i alhora donar exemple de bones pràctiques als ciutadans perquè tothom prengui consciència de la importància de contribuir en benefici del medi ambient”, ha matisat el regidor.

Cal recordar que Algaida  es va adherir l’any 2011 al pacte de batles que es féu en l’àmbit estatal i segons el qual els ajuntaments es comprometien a aplicar polítiques mediambientals per lluitar contra el canvi climàtic.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència