Connect with us

Comunitat

Trobat un vaixell amb àmfores de l’època romana a la platja de Can Pastilla

Trobat un vaixell amb àmfores de l'època romana a la platja de Can Pastilla

L’embarcació té unes dimensions de 10 metres d’eslora i 5 metres d’ample

Un veïnat de Can Pastilla va trobar fa uns dies restes d’un vaixell de l’època romana que, segons les primeres recerques, data dels segles III i V i transportava una càrrega d’àmfores entre Mallorca i la península quan va naufragar a pocs metres d’aquesta platja.

Així ho ha explicat a la premsa aquest usuari d’aquesta platja de Palma, Félix Alarcón, que va veure al costat de la seva dona com les àmfores sobresortien en la sorra, en el fons del mar, per la qual cosa va donar avís al Consell de Mallorca per a confirmar la catalogació de la troballa.

La consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha visitat aquest matí el lloc i ha explicat que el navili té unes dimensions de 10 metres d’eslora i 5 metres d’ample.

Ha manifestat la importància de recuperar el patrimoni que representa el passat dels ciutadans, per la qual cosa en les pròximes tres setmanes es duran a terme les tasques per a preservar la seva conservació. Busquets ha assenyalat que pròximament es fitarà la zona i hi haurà un servei de vigilància les 24 hores, per part de la Policia Local de Palma i amb un servei de vigilància privat a les nits.

Són tendència