Connect with us

Comunitat

Tres tortugues marines són alliberades al Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa

Tres tortugues marines són alliberades al Parc Natural de Ses Salines

Després de ser tractades de diverses afeccions

Les tortugues pertanyen a l’espècie Caretta caretta i han estat batiades amb els noms d’Adri, Ninja i Andrea. Adri és una femella de 10 kg que va ser salvada el 23 d’abril as Freus. Ninja, per la seva banda, és un mascle de 47 kg que va ser salvat el passat 10 de maig en una zona entre es Vedrà i Cala d’Hort. Tots dos presentaven simptomatologia respiratòria i van ser tractats de pneumònia al Centre de Recuperació del Palma Aquàrium, centre coordinat amb el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), ens depenent del Govern.

Andrea, per la seva banda, pesa 47 kgs. i va ser avarada per un particular, el passat 5 de juliol, prop de Cap Nonó, al terme municipal de Sant Antoni de Portmany. Presentava problemes de flotació i fou tractada a les instal·lacions del CREM.

L’amollada ha comptat amb el suport de les embarcacions del Govern per facilitar la tornada dels animals a la mar. Hi han participat tècnics de l’executiu autonòmic, dels consells d’Eivissa i Formentera i de l’Ajuntament d’Eivissa, a més dels equips tècnics de recuperació de fauna i de personal col·laborador.

El conseller de Medi Ambient i Territori del Govern, Miquel Mir ha volgut ressaltar la feina dels equips que fan possible aquesta tasca de recuperació de fauna marina a Eivissa i Formentera, especialment dels agents de medi ambient, les clíniques veterinàries Eivivet i Formentera i el Centre de Recuperació d’Espècies Marines (CREM). També ha agraït a la companyia marítima Baleària que col·labori desinteressadament en el trasllat dels exemplars ferits o malalts entre les diferents illes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència