Connect with us

Actualitat

Santanyí decideix limitar a 20 km/h el trànsit de vehicles pel centre del casc urbà

Santanyí decideix limitar a 20 km/h el trànsit de vehicles pel centre del casc urbà

La mesura afecta principalment als carrers Sebastià Vila, Bisbe, Portell, d’en Simonet, Sant Andreu, Sol, Roser, Centre, Guàrdia Civil i la Plaça Constitució

L’Ajuntament de Santanyí ha decidit aplicar un seguit de mesures en matèria viària, i fer que el centre del casc urbà sigui més accessible i obert per als vianants. Per això, el carrers que envolten la Plaça Major i formen la gran part del nucli històric del poble seran regulats com a zona residencial. Això suposarà que es donarà preferència als vianants per sobre del trànsit rodat, que la velocitat quedarà limitada a 20 km/h a tota la zona. Els carrers afectats per aquesta mesura de pacificació del trànsit seran els carrers Sebastià Vila, Bisbe, Portell, d’en Simonet, Sant Andreu, Sol, Roser, Centre, Guàrdia Civil i la Plaça Constitució. D’aquesta manera, el seu ús quedarà destinat en primer lloc als vianants i s’aplicaran normes especials de circulació, com són aquesta limitació de velocitat màxima a 20 km/h i que els conductors han de concedir prioritat als vianants, entre d’altres.

Aquesta és una de les mesures que proposava el Pla de Mobilitat de Santanyí que es va finalitzar al 2017 i que té per objectiu millorar la seguretat i el trànsit del poble. I és que en els darrers anys el nucli urbà de Santanyí ha experimentat un augment molt important de circulació, tant pel que fa al nombre de vehicles com al de vianants. De fet, una de les primeres passes que es va fer seguint les recomanacions del Pla de Mobilitat va ser la reducció de la velocitat màxima d’alguns carrers a 30 km/h, així com crear rutes escolars (itineraris d’especial interès i atenció per arribar als centres educatius).

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha mostrat el seu compromís amb tenir un municipi que doni preferència a les persones per sobre dels vehicles: “esperam que amb la posada en marxa d’aquesta zona residencial es pugui dotar de més seguretat als residents i als visitants del nucli de Santanyí”.

La batlessa, Maria Pons, vol prioritzar a les persones per sobre dels vehicles

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *