Connect with us

Comunitat

Jaume Matas, Aina Castillo i Sergi Bertran són condemnats pel ‘cas Son Espases’

Matas admet haver comès prevaricació i frau en el 'cas Son Espases', però nega el tràfic d'influències

L’expresident del Govern ha estat condemnat a deu mesos de presó per prevaricació continuada

L’expresident del Govern Jaume Matas ha estat condemnat a deu mesos de presó per prevaricació continuada, tràfic d’influències i inducció al frau per les seves maniobres per a manipular el concurs d’adjudicació de l’hospital de Son Espases.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), la secció primera de l’Audiència de Palma ha condemnat també a l’exministre, que compleix condemna pel cas Nóos, a 10 anys i 2 mesos d’inhabilitació.

Així mateix, la sentencia imposa a l’exconsellera de Salut Aina Castillo com a autora de prevaricació i inductora d’un delicte de frau a l’administració, una pena de 8 mesos de presó substituïble per una multa de 4.800 euros, a més d’inhabilitar-la per a ocupar cap càrrec públic durant 10 anys.

L’exdirector general del Servei de Salut Sergi Bertrán ha estat condemnat per prevaricació i frau a 1 any de presó substituïble per 5.760 euros de multa i 13 anys d’inhabilitació. A l’empresari Jesús Peinado se li ha imposat la mateixa pena de multa alternativa a la presó i 10 anys d’inhabilitació.

Són tendència