Connect with us

Societat

Allò que els ciutadans suportam i els polítics callen

Allò que els ciutadans suportam i els polítics callen

La xifra astronòmica que hauran de pagar a Hisenda els guanyadors d’un concurs televisiu anomenat ‘Boom’

L’actual sistema polític i administratiu de l’estat als ciutadans ens costa un ull de la cara. És un cas molt semblant a les anomenades vulgarment morenes o el mal de queixal, és un dolor que la majoria suporten en silenci. Els polítics, per una qüestió de conveniència, els primers en silenciar-ho. Eviten tractar el tema. El cas, malgrat que afecta a bona part dels ciutadans, no figura en la seva agenda política. No els interessa obrir el debat públicament.

Sobra de tot. Massa diputats, massa senadors, massa administracions publiques, massa sous públics innecessaris, etc…

Tot això ve a correlació de la xifra astronòmica que hauran de pagar a Hisenda els guanyadors d’un concurs televisiu anomenat ‘Boom’. Van concursar sota la denominació de ‘Los Lobos’ i dilluns passat van guanyar el premi més gran de la història de la televisió europea. Un total de 6.689.700 euros entre els 2,5 milions acumulats durant els més de 500 programes i els 4,1 milions del pot que es jugaven cada dia.

El Ministeri d’Hisenda també celebra la victòria dels quatre guanyadors perquè hauran de pagar grans sumes d’impostos pel premi. La xifra que han de pagar a Hisenda depèn del territori on viu cadascun dels integrants de l’equip. De fet, un d’ells evitarà pagar la meitat del premi en tributar finalment a Madrid i no a Navarra, d’on és originari. El tresor públic recaptarà d’entrada el 19% dels 6.689.700 euros del premi quan es faci el pagament. Des del 2016 es pagava un mica més del 20%, però aquest any hi ha hagut una rebaixa. Aquest “avanç” suposarà 1.271.043 euros, però aquí no s’acaben les taxes que pagaran.

En la declaració de la renda hauran de declarar el premi com un guany patrimonial i hauran de pagar-ne l’IRPF corresponent. L’impost variarà segons la comunitat, però segons els càlculs del Sindicat de Tècnics d’Hisenda (Gestha) pagaran com a mínim el 42%. En alguns casos, Hisenda se’n dura gairebé la meitat del premi. Cadascú que tregui les seves propis conclusions del robatori. Això sí, robatori legal i sense cap dret a la defensa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència