Connect with us

Oci i Cultura

Els Cavallets de Felanitx i les mambelletes

Cavallets de Felanitx

Demanen recuperar la solemnitat de l’acte religiós que s’ha vist d’alguna manera malmesa aquests últims anys per les mamballetes dels assistents a les cerimònies a l’interior de l’Església i el Convent

El prec apareix publicat en el llistat de comunicacions que l’Ajuntament de Felanitx elabora setmanalment per donar compte sobre decrets, resolucions i activitats municipals. Ho firmen dos mestres, Sebastià i Cosme, dels mateixos Cavallets de Felanitx.

Com a mestres dels cavallets, volem fer una reflexió a aquella gent que, tant a l’Ofici de Santa Margalida com de Sant Agustí entren a l’església o al convent a veure el ball de les esses. Entenem l’apreci i l’estimació que tots els felanitxers i felanitxeres senten cap aquests balls. No obstant això, darrerament, la solemnitat de l’acte religiós s’ha vist d’alguna manera malmesa per les mamballetes de moltes persones, que si bé són una resposta d’admiració gens malintencionada, són pròpies de la part cívica de la festa, que és al carrer, quan els cavallets ballen després de l’ofici o als passacarrers. Per mantenir l’essència de la part religiosa de la festa, ens agradaria veure com la gent assistent a aquestes celebracions manté aquest silenci que fins fa poc s’havia conservat.

Sebastià i Cosme

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència