Connect with us

Oci i Cultura

Balears, és el territori més car per a allotjar-se aquest estiu

Balears, és el territori més car per a allotjar-se aquest estiu

Segons un estudi realitzat pel cercador de lloguers vacacionals i apartaments Holidu, a partir de l’anàlisi de més de 130 destinacions de tot l’estat i altres països europeus

Pel que fa al lloguer vacacional i d’apartaments, les Illes Balears lideren els preus més cars, situant-se en una mitjana de 276 euros per nit en temporada alta i 196 euros per nit en temporada baixa (s’ha pres com a referència el mes d’agost com a temporada alta i setembre com a temporada baixa). Aquest fet suposa que en temporada alta els preus a les Illes dupliquen als de la majoria de territoris de la resta de l’estat i en temporada baixa es mantenen superiors a la resta, amb l’única excepció del País Basc.

Analitzant els municipis individualment, Balears compte amb un total de 15 municipis amb preus d’allotjament que superen els 300 euros per nit. En el cas de Santa Eulària del Riu, a Eivissa, aquests preus s’enfilen fins als 683 euros per vespre en temporada alta i els 551 euros a Sant Antoni de Portmany. De fet, hi ha moltes altres poblacions en les quals els preus no baixen dels 300 euros per nit de mitjana i els 200 euros en temporada baixa, com són el cas de Binibeca, Can Pastilla, Andratx, Palma o Eivissa.

El preu a les Illes baixa un 28,95% amb el canvi de temporada

Cala Anguila - Capdepera (Mallorca) c

Platja de Cala Anguila, en el municipi de Capdepera.

Les diferències amb la resta de territoris són abismals, però si es vol cercar una destinació que pugui resultar similar per qüestions climàtiques, l’altre arxipèlag, les Illes Canàries, compta amb uns preus mitjans en temporada alta de 113 euros per nit, menys de la meitat que a Balears. De fet, algunes localitats com Santa Cruz de Tenerife, Icod de los Vinos o Puerto del Rosario resulten especialment econòmics, amb preus que no superen en cap cas els 80 euros per nit en ple estiu.

Aquestes grans diferències de preus entre les illes del Mediterrani i les de l’Atlàntic poden resultar molt curioses, encara que comprensibles per la diferència entre unes i les altres. Però, a l’hora d’analitzar les mateixes illes de cadascun dels arxipèlags, veiem que a Balears hi ha un salt molt gran entre Eivissa i la resta. I és que l’illa eivissenca sobrepassa els 608 euros de mitjana per nit en temporada alta i els 455 euros en temporada baixa, xifres molt superiors als 350 i 177 euros de Menorca o els 272 i 200 euros en el cas de Mallorca.

En temporada alta els preus a les Illes dupliquen als de la majoria de territoris de la resta de l’estat i en temporada baixa es mantenen superiors a la resta, amb l’única excepció del País Basc

Es Vedrà és un illot que es troba a 2 km de la costa occidental d'Eivissa, davant de cala d'Hort. Pertany al municipi de Sant Josep de sa Talaia i no està habitat.

Es Vedrà és un illot que es troba a 2 km de la costa occidental d’Eivissa, davant de cala d’Hort. Pertany al municipi de Sant Josep de sa Talaia i no està habitat.

Quant als preus d’altres destinacions europees, les Illes Balears continuen estant molt per damunt. Mònaco, Islàndia i Regne Unit són les destinacions amb preus més alts en temporada alta, amb 359, 230 i 209 euros per nit, respectivament. Cal tenir en compte que la temporada baixa a Mònaco és superior, de 444 euros de mitjana per nit, però sempre per sota de les xifres que es paguen en algunes destinacions de les Illes. De nou, les diferències augmenten si es comparen les pernoctacions a Balears amb les altres destinacions europees típicament mediterrànies, com Grècia, Xipre o Croàcia, que en cap cas s’acosten als 200 euros per nit en temporada alta.

Santa Eulària des Riu, a Eivissa, és la destinació més cara de l’estat

Com a conclusió, a les Illes Balears no només se situen les destinacions més exclusives de tot l’estat, sinó que també es troben les destinacions turístiques més demandades a escala internacional, causa principal que els seus preus siguin tan alts en totes les seves illes i en la gran majoria dels seus indrets.

(*) Aquest estudi ha estat elaborat a partir de la base de dades de Holidu amb data de gener de 2019. Per a això, s’han utilitzat dades d’allotjaments de 3 i 8 places, durant el període comprès entre el 4 i l’11 d’agost de 2018 coincidint amb la temporada alta, i entre el 15 al 22 de setembre de 2018 en temporada baixa.

Són tendència