Connect with us

Actualitat

El cadastre detecta canvis no declarats en més de 7.500 inmobles de Llucmajor

L’ATIB ha emès rebuts per tal de regularitzar aquest augment que corresponen a la pujada del valor respecte a l’IBI que s’ha abonat durant aquests anys

L’ATIB ha emès rebuts per tal de regularitzar aquest augment que corresponen a la pujada del valor respecte a l’IBI que s’ha abonat durant aquests anys

Uns 7.500 veïnats de Llucmajor han rebut aquests dies o rebran pròximament una notificació per part de l’Agència Tributària de les Illes Balears (l’ATIB) després d’una actualització del cadastre que s’ha duit a terme recentment pel que respecta a aquest municipi del Migjorn.

Aquesta revisió ha permès detectar molts d’immobles no declarats que han vist augmentat el valor del terreny i que no han estat declarats per part dels propietaris. Segons ha informat el Consistori, l’ATIB, a quatre anys vista, ha emès recentment rebuts per regularitzar aquest augment que corresponen a la pujada del valor de l’immoble no declarat respecte a l’IBI que s’ha abonat durant aquests anys.

Aquests rebuts que s’han enviat no són una notificació oficial sinó uns avisos. Els terminis indicats en aquests avisos són el període no obligatori de pagament. Un cop s’enviïn les notificacions oficials, els terminis de pagament seran de fins a dos i tres mesos. Per a les notificacions que ja s’han enviat, els terminis de pagament acaben el 22 de juliol i el 5 d’agost.

Segons ha informat l’Ajuntament de Llucmajor als afectats:

– Han de sol·licitar al més aviat possible davant l’ATIB un recurs que permeti l’ajornament o el fraccionament del rebut, però això suposarà un interès del 3,5% sobre l’import original.
– En el cas que el rebut superi els 3.000 €, serà necessari presentar un aval de garanties.
– Si hi hagués un error en la valoració del cadastre i la notificació fos deguda a una errada en la regularització, han de reclamar al més aviat possible davant el cadastre perquè es reverteixi.
– Si algú desitja acollir-se a aquest ajornament o fraccionament i no ha estat notificat oficialment, ha de sol·licitar davant l’ATIB que se li enviï la notificació.

Segons el govern municipal, no és possible dur a terme una exoneració del cobrament en tractar-se de regularitzacions per obres no declarades, i que a més suposaria un greuge comparatiu amb la resta de veïnats del municipi. Per això la legalitat vigent impedeix dur a terme aquesta acció.

Des de l’ATIB s’han notificat a l’Ajuntament els futurs plans de digitalització dels cobraments d’impostos i taxes. Aquest sistema estalviarà al contribuent haver de passar per les sucursals bancàries per fer els pagaments, els quals es podran realitzar directament a l’oficina de l’ATIB i es donarà en un sistema digital de notificacions.

>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *