Connect with us

Societat

Instal.len un estiu més la bomba de recirculació d’aigua a Cala Santanyí

Instal.len un estiu més la bomba de recirculació d’aigua de Cala Santanyí

La seva funció és evitar que proliferin les algues en la zona que provoquen que l’aigua agafi un color vermellenc

L’estiu de 2018 va ser el primer en el qual la platja de Cala Santanyí va tenir una bomba de recirculació d’aigua marina per evitar la proliferació de l’alga Alexandrium Taylori, que provoca que l’aigua canviï de color. Aquest passat dilluns es va tornar a posar en marxa la bomba que permet la recirculació de l’aigua a la zona, una vegada obtinguda l’autorització per part de la Demarcació de Costes. L’autorització s’ha de demanar d’any en any perquè durant l’hivern s’ha de retirar la màquina que està submergida a la bocana de la cala.

Des de la primera vegada que es va instal·lar, la bomba ha estat tot un èxit perquè quan està en funcionament les aigües estan sempre en perfecte estat. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha agraït la predisposició del nou equip de Costes i de la seva cap, Almudena Domínguez, perquè “sabíem que acabaven d’arribar al càrrec, però han entès la nostra urgència perquè és un problema que afecta els veïnats, negocis i visitants de Cala Santanyí. La imatge de les nostres platges és fonamental per al municipi i treballem perquè totes estiguin en les millors condicions possibles”.

Cal recordar que ja l’octubre de 2016 es va encarregar un estudi de temperatures que va determinar la causa del canvi de color: l’alga Alexandrium. És una alga que fermenta perquè no es regenera l’aigua a cales estretes o on els corrents no regeneren l’aigua prou sovint. Per això només amb generar un corrent l’aigua tornava a tenir la seva transparència habitual. L’alga no té cap altre efecte sobre l’aigua més enllà del canvi de color, ni suposa cap classe de risc ni de contaminació.

Són tendència