Connect with us

Actualitat

Destacada presència de polítics manacorins en el Consell de Mallorca

Destacada presència de polítics manacorins en el Consell de Mallorca

I la cosa està molt repartida ideològicament parlant: Bel Febrer (El Pi), Pedro Rosselló (PP), Andreu Alcover (PSIB-PSOE) e Iván Sevillano (Unides Podem)

Fins a quatre representants polítics de Manacor han estat elegits consellers electes del Consell de Mallorca. I la cosa està molt repartida ideològicament parlant. Bel Febrer (El Pi), Pedro Rosselló (PP), Andreu Alcover (PSIB-PSOE) e Iván Sevillano (Unides Podem). Febrer i Rosselló exerciran la seva labor política des de l’oposició i sense responsabilitats de govern. En el cas invers, es troben Alcover i Sevillano. El primer, quasi amb tota seguretat es convertirà amb la mà dreta de la nova presidenta, Catalina Cladera. Alcover arriba al Consell de Manacor després d’haver dedicat aquests últims quatre anys a la tasca parlamentària. Per la seva banda, Sevillano, qui ha promès el càrrec “per imperatiu legal, amb valors feministes i per una Mallorca que lluiti pel canvi climàtic”, dur camí de ser un dels protagonistes de la legislatura. Assumeix la sempre complicada competència de la Mobilitat. Mercedes Garrido, present a l’acte més relaxada que de costum, pot explicar-li algunes qüestions en aquest sentit. Es trobarà molts d’assumptes pendents per resoldre sobre la taula. Entre altres expedients, moltes reivindicacions municipals que reclamen millores viàries i que la seva execució ara mateix està a l’aire. Caldrà donar-lis una resposta en un sentit o en un altre. De fet, la mobilitat serà un dels grans eixos del nou mandat.

Iván Sevillano Unides Podem Consell de Mallorca

Sevillano, ha promès el càrrec “per imperatiu legal, amb valors feministes i per una Mallorca que lluiti pel canvi climàtic”.

Sevillano,  ha promès el càrrec “per imperatiu legal, amb valors feministes i per una Mallorca que lluiti pel canvi climàtic”

Els acords signats per PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem preveuen crear un nou Pla de Mobilitat i revisar el Pla de Carreteres. Entre altres decisions, volen eliminar els desdoblaments com el de Manacor/Sant Llorenç. La tasca, així d’entrada, no es preveu fàcil. A més, en aquest mandat, el consell ha de rebre noves competències.

Molts de batles i batlesses al Palau Reial

Molta gent s’ha concentrat aquest dissabte a l’edifici que acull la seu del Consell de Mallorca. Ambient protocol·lari d’investidura i molts de ventalls entre el públic. Feia molta calor i l’edifici no compta amb aire condicionat. Cal tenir-ho en compte de cara a futurs esdeveniments que coincidesquin en plena temporada d’estiu. La pràctica totalitat dels ajuntaments de l’illa han estat representats, d’una manera o l’altre, aquest dissabte a la sessió. Entre els assistents, molts de regidors i també molts de batles i batlesses. Entre les primeres vares, hem pogut veure al batle de Manacor, Miquel Oliver, que aquest dissabte ha estrenat la seva primera visita institucional a la seu del Consell d’ençà que va assumir la batlia de la capital del Llevant. Per cert, ha protagonitzat una molt cordial salutació amb Miquel Ensenyat, qui ha reconegut que “en acabar l’acte, me’n vaig de quatres”. Una expressió que demostra poques ganes de repetir en el càrrec.

Miquel Ensenyat Més per Mallorca

Miquel Ensenyat, en el moment de la seva arribada a la sessió d’quest dissabte.

Miquel Ensenyat, ha reconegut que “en acabar l’acte, me’n vaig de quatres”. Una expressió que demostra poques ganes de repetir en el càrrec

Llorenç Galmés PP Consell de Mallorca

Llorenç Galmés (PP) s’ha estrenat aquest dissabte com a cap de l’oposició en el Consell de Mallorca.

Salutacions i cordialitat entre els assistents, enmig de felicitacions als qui acaben d’estrenar el càrrec de la batlia. Aquest era el cas també de la batlessa de Santanyí, Maria Pons, que ha agafat el relleu polític a Llorenç Galmés que precisament aquest dissabte assumia la responsabilitat de convertir-se en el cap de l’oposició des de la bancada del PP, que llevat de Catalina Cirer (que legislatura rere legislatura es resisteix a abandonar l’activitat política), estrenava moltes cares noves. També hem pogut veure al batle de Felanitx, Jaume Montserrat, al de Montuïri, Joan Verger, al batle d’Artà, Manolo Galan i a la batlessa d’Algaida, la socialista Maria Antònia Mulet, molt somrient, però que ha hagut de seguir tot l’acte de dret per manca de cadires. Un greu error protocol·lari que convendria corregir.

El Consell de Mallorca ha encetat una legislatura amb molta diversitat ideològica. Entre el públic, Jaume Font (El Pi), Jorge Campos (Vox) i Joan Font (Més per Mallorca).

La plana major del Govern també hi ha estat ben representada, amb la presidenta del Govern, Francina Armengol al capdavant, que ha seguit tot l’acte al costat del president del Parlament, Vicenç Thomàs. Pep Melià, Jaume Font (El Pi) i Jorge Campos (Vox) han seguit la sessió asseguts entre el públic un devora l’altre compartint poca conversa entre ells. Els consellers d’El Pi i Vox també han estat companys de bancada aquest dissabte. Poques confidències també entre ells. Ni siquiera una sola referència a la calor que compartien a la sala.

Centenars de persones han seguit l’acte, gràcies a les pantalles habilitades en distints espais de l’edifici, i una vintena d’aplaudiments quan els tres consellers de Vox han jurat el càrrec “por España. Armengol, Thomàs, Alcover i Catalina Cladera han compartit mitja rialla entre ells quatre, enmig del silenci protocol·lari general. Per tancar, s’ha servit un refrigeri sense ‘vino español‘ ni ‘vi de la terra’. Molta demanda d’aigua freda entre els convidats per combatre la sufocant sessió i el mal glop d’alguns juraments.

Per tancar, s’ha servit un refrigeri sense ‘vino español‘ ni ‘vi de la terra’. Molta demanda d’aigua freda entre els convidats per combatre la sufocant sessió  i el mal glop d’alguns juraments

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com