Connect with us

Comunitat

Catalina Cladera, nova presidenta del Consell de Mallorca

Catalina Cladera, nova presidenta del Consell de Mallorca

L’ens insular ha celebrat aquest dissabte el Ple de la seva constitució, on 33 consellers electes han pres possessió del seu càrrec

Els 33 consellers electes al Consell de Mallorca han pres aquest dissabte possessió del seu càrrec, en una cerimònia en què els consellers electes de Més per Mallorca han subratllat els seus valors republicans i la “lleialtat al poble de Mallorca i al poder de decidir sobre la seva autodeterminació”.

L'acte ha comptat amb una destacad presència de representats polítics i socials de Mallorca.

L’acte ha comptat amb una destacad presència de representats polítics i socials de Mallorca.

Catalina Cladera Consell de Mallorca

Cladera ha rebut la vara de mans de l’anterior president del Consell, Miquel Ensenyat.

“Per imperatiu legal, amb valors republicans, fidelitat al poble de Mallorca i sense renunciar a la voluntat de decidir com a poble. Sí, ho promet”, ha estat la fórmula triada per la majoria dels de Més, mentre que Iván Sevillano, de Podemos, ha subratllat els valors feministes i medi ambientals. En la seva promesa, ha dit “per imperatiu legal, amb valors feministes i per una Mallorca que lluiti pel canvi climàtic”.

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dissabte el Ple de la seva constitució, on els resultats de les eleccions han donat 10 cadires al PSIB-PSOE, set al PP, quatre a MÉS per Mallorca i tres a cadascun dels partits del PP, El PI, Vox i Unides Podem.

Qui és Catalina Cladera ?

Va néixer a sa Pobla el 1972. És llicenciada en economia per la Universitat de Barcelona i màster en gestió pública per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat Consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears entre 2015 i 2019, durant la primera etapa del Govern presidit per Francina Armengol.

Es auditora de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, ens en el qual ha treballat durant dues etapes, des de 2004 a 2007 i entre 2011 i 2015. He treballat també en el departament d’Intervenció local i de comptabilitat pública local a l’Ajuntament de Calvià (1998-1999), on posteriorment també vaig ser responsable de l’oficina pressupostària, entre 1999 i 2004. Anteriorment, havia estat al capdavant de l’oficina pressupostària de l’Ajuntament de Mollet del Vallès (1996-1998).

Ha exercit com a directora gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge entre agost de 2007 i el juny de 2011. Ha estat regidora a l’Ajuntament de sa Pobla, dins de la llista del Partit Socialista de les Illes Balears entre 2015 i 2019, on va formar part de la majoria de govern.

Són tendència