Connect with us

Comunitat

Rosario Sánchez reclama un finançament que “tracti amb justícia” a Balears

Rosario Sánchez reclama un sistema finançament que "tracti amb justícia" a Balears

El nou executiu queda format per set dones i cinc homes que “consoliden el canvi iniciat el 2015”, segons la presidenta Armengol

Els onze consellers del nou Govern balear, set dones i cinc homes, han pres possessió dels seus càrrecs aquest matí en un acte celebrat al pati de la seu de l’executiu autonòmic en el Consolat de Mar, amb la presidenta Francina Armengol.

Tots ells han promès els seus càrrecs i tots ho han fet en català. Només els consellers de Més, Fina Santiago i Miquel Mir han afegit en les seves promeses que assumeixen la lleialtat al rei per imperatiu legal.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes(Podemos), ha estat el primer a prometre el càrrec; seguit de les conselleres de Presidència, Cultura i Igualtat i portaveu, Pilar Costa (PSIB-PSOE), i d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez (PSIB-PSOE) qui en la seva primera valoració pública ha reclamat un finançament que “tracti amb justícia” a les Illes.

A continuació han promès el càrrec el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela (PSIB-PSOE); la d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago (MÉS per Mallorca), i el d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March (PSIB-PSOE) i la de Salut i Consum, Patricia Gómez (PSIB-PSOE).

Aquest dijous està previst el traspàs de carteres

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons (PSIB-PSOE), ha estat el següent, seguit del nou conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir (MÉS per Mallorca), i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Petxina (Podemos). L’última ha estat la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro.

La presidenta Armengol ha felicitat els nous consellers i ha agraït la seva labor als sortints de la passada legislatura. “No partim de zero, comença una legislatura que consolida el canvi iniciat en 2015”, ha dit Armengol. Aquest dijous està previst el traspàs de carteres.

Són tendència