Connect with us

Vist a les xarxes

L’onada de calor col·lapsa el Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears

L'onada de calor col·lapsa el Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears

En només quatre dies han ingressat 215 exemplars

Les altes temperatures registrades durant aquest cap de setmana a les illes han provocat que centenars de polls de falciots ingressin al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Mallorca (COFIB).

La calor fa que aquests polls que nien sota de les teules es llencin a terra cercant una mica d’aire fresc i llavors no poden emprendre el vol ja que encara no tenen prou força. Els darrers dies, en el centre de Mallorca han ingressat un total de 253 animals dels quals 215 han estat aus d’aquesta espècie.

El Centre de Rescat de Fauna Silvestre (CRFS) agraeix el suport i la gran col·laboració ciutadana rebuda durant aquests dies. Molts particulars s’han desplaçat fins a les instal·lacions de l’hospital situat a Santa Eugènia per portar als polls trobats. El servei de recollida es troba saturat de manera que les recollides s’efectuen en punts concrets d’alguns municipis com en les dependències de les policies locals i algunes clíniques veterinàries. El centre es troba preparat per rebre als animals a l’hospital a qualsevol hora del dia ja sigui a través de la bústia (24h) o dels tècnics (8.00-20.00h).

Si es troba un exemplar de falciot al carrer, es pot portar al centre o avisar al telèfon 607 554 055 i s’informarà de les opcions de recollida que es disposin. Una xarxa de voluntaris degudament preparats estan treballant per recuperar-los.

Són tendència