Connect with us

Societat

El llinatge patern ja no prevaldrà a partir del proper 30 de juny

Els pares hauran de posar-se d’acord en l’ordre dels llinatges

El cognom patern ja no prevaldrà a partir del proper 30 de juny, quan entra en vigor la reforma del Registre Civil, a l’hora d’inscriure a un fill nounat i els pares hauran de posar-se d’acord en l’ordre dels llinatges.

La Direcció general dels Registres preveu que en la majoria dels casos existirà acord entre el pare i la mare en l’ordre dels llinatges pel que no ocasionarà retards ni major volum de treball. “S’entén que no implicarà gran diferència quant a la càrrega de treball ni provocarà dilacions doncs és de suposar l’existència d’acord entre els progenitors en la majoria dels casos”, segons fonts del Ministeri de Justícia.

Des de l’any 2000 es permet inscriure al nin amb el llinatge de la mare en primer lloc, si els pares envien una sol·licitud al Jutge encarregat del Registre Civil i una declaració de mutu acord sobre el canvi en l’ordre dels llinatges. Aquest canvi afectava per igual a tots els fills de la parella. Si bé, en cas de no existir consens, es donava preferència per defecte al llinatge patern.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència