Connect with us

Actualitat

Proposen que els ciutadans decideixin mitjançant una consulta els salaris dels polítics de Capdepera

Proposen que els ciutadans decideixin mitjançant una consulta popular els salaris dels polítics de Capdepera

Aquesta petició sorgeix després que el batle Rafel Fernández (PSIB-PSOE), s’hagi assignat un salari brut a l’any de 53.000 euros amb 14 pagues

Esquerra Unida a Capdepera ha denunciat la desorbitada paga del batle de Capdepera, el socialista Rafel Fernández, de cara a aquesta nova legislatura: 53.000 euros bruts anuals amb 14 pagues. És a dir, 3.785 euros mensuals. La pujada de sous ha estat una de les primeres decisions del nou govern de Capdepera format pel PSIB-PSOE i Es Grup-El Pi.

En el primer ple de la nova legislatura, on un dels punts de l’ordre del dia feia referència precisament a l’increment dels salaris dels responsables polítics de l’Ajuntament, els representants d’EU-Unides Podem van ser molt crítics en aquest apartat. Denunciaren la manca d’interès dels polítics del poble a l’hora de fer públic els seus salaris. Manifestaren que els salaris dels polítics de Capdepera són molt elevats i va demanar al PSIB-PSOE que “si de debò és un partit socialista tingui en consideració que el poble de Capdepera no pot fer front a aquests salaris desproporcionats, i que a més representen una injustícia social. Els polítics són també treballadors per al poble, i per tal raó no poden guanyar salaris tan elevats. Nosaltres proposam que els salaris dels polítics s’adeqüin a la mitjana dels salaris en el municipi, uns 22.000 o 25.000 euros a l’any”.

També demanaren al batle que faci l’esforç de vetllar per les condicions laborals dels treballadors del municipi, i principalment dels treballadors del sector de l’hostaleria. “Estan oblidats per part de l’Ajuntament i molts d’ells treballen en molt males condicions. Realitzen hores de més i no se’ls paguen les hores extres, entre altres mancances”.

Esquerra Unida i Unides Podem proposaren al batle que els ciutadans participin a l’hora de decidir els salaris dels polítics. Per aquest motiu, demanaren fer una consulta popular. Lògicament, la petició no va ser acceptada per part del batle Fernández.

Són tendència