Connect with us

Comunitat

Armengol és investida presidenta del Govern enmig d’un clima d’inestabilitat política

Armengol és investida presidenta del Govern enmig d'un clima d'inestabilitat política

La candidata socialista ha obtingut 32 vots a favor, 24 en contra i 3 abstencions

El Parlament de les Balears ha elegit aquest dijous capvespre a Francina Armengol com a presidenta del Govern, per 32 vots a favor, 24 en contra i 3 abstencions, dels 59 diputats que formen la cambra autonòmica.La candidata socialista a l’Executiu ha estat proclamada presidenta amb el suport de 32 diputats.

A més dels grups que formen el Govern, els 19 diputats del PSIB-PSOE, la diputada de Gent per Formentera-PSOE-EUIB, els 6 d’Unides Podem i els 4 de MÉS per Mallorca; li han donat el seu suport els 2 diputats de MÉS per Menorca. El Pi, que ha mantingut el dubte sobre el seu vot fins al final, s’ha abstingut amb els seus 3 escons. Han votat en contra els 16 diputats del PP, els 5 de Ciudadanos i els 3 de Vox.

Armengol prendrà possessió del seu càrrec el pròxim dilluns en el transcurs d’un acte (pendent de confirmació l’hora oficial) que tindrà lloc al llarg del capvespre.

El segon Govern del Pacte de Progrés neix enmig de la inestabilitat política que viu Més en aquestes últimes hores després del veto de l’Executiva del partit al fet que Miquel Ensenyat, Fina Santiago i Vicenç Vidal ocupin càrrecs de responsabilitat tant al Senat com en el futur Govern.

Són tendència