Connect with us

Actualitat

L’equip de govern de Llucmajor acusa a Més de “faltar a la veritat” sobre la pujada de sous

Diuen que les despeses salarials del govern municipal s’han reduit un 2%, en canvi han augmentat un 22% les retribucions totals de l’oposició

El portaveu de Més per Llucmajor, Jaume Tomàs, va denunciar aquest passat dimecres que “el govern format pel Partit Popular, Ciudadanos, Llibertat Llucmajor i ASI hagi decidit recuperar la figura de l’assessor que no existia des de fa 7 anys, així com la contractació de 2 nous assessors”, afegint que el cost total dels salaris i seguretat social de regidors i assessors per a la legislatura 2019-23 serà de 3.150.000 euros, “un augment del 20% respecte a la legislatura passada, més de 500.000 euros”.

El nou govern municipal de l’Ajuntament de Llucmajor ha sortit al pas d’aquestes denúncies, per “no ajustar-se a la veritat”. Segons un comunicat fet públic pel govern municipal “l’entrada de 9 partits al consistori de l’Ajuntament de Llucmajor ha plantejat una situació inèdita fins ara. Davant d’aquesta situació, i en compliment de l’Acord de Govern subscrit per PP, Cs, Llibertat Llucmajor i ASI, s’han reconfigurat les retribucions dels regidors en equip de govern, aconseguint d’aquesta manera una reducció del 2% en despeses salarials de l’equip de govern”, exposen.

L'equip de govern de Llucmajor acusa a Més de "faltar a la veritat" sobre la pujada de sous

Gràfic emès per l’Ajuntament de Llucmajor sobre la comparativa de sous i retribucions dels regidors per a aquesta legislatura.

El comunicat també fa menció a què “en haver més partits representats en el Ple Municipal, i únicament 4 d’ells formant part de l’equip de govern, ha augmentat el nombre de càrrecs de portaveu a l’oposició, de 3 a 5. Aquest fet ha provocat l’augment de les retribucions totals de l’oposició en un 22%. Va tenir lloc un extens debat entre els partits integrants del pacte municipal sobre si reduir, de la mateixa manera que a l’equip de govern, les retribucions dels portaveus i regidors sense dedicació de l’oposició, per així quadrar la despesa total i evitar pujades en despeses polítiques. Finalment, es va resoldre no alterar el sou de l’oposició per evitar silenciar i dificultar la seva tasca de fiscalització de les accions de l’equip de govern”. Consideren que l’augment del nombre de portaveus de l’oposició ha suposat que les retribucions totals dels regidors hagin pujat un 3,8%.

L’equip de govern convida als grups de l’oposició ha reconsiderar el seu salari, i qui “vulgui adherir-se a la baixada de sous aplicada als regidors de l’equip de govern, trobarà el suport dels partits integrants de l’Acord de Govern, i aquesta reducció podrà fer-se efectiva en els pressupostos del proper any 20202″.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència