Connect with us

Agenda

“En Femme”, un espai per al transvestisme, es projectarà a Manacor

"En Femme", un espai per al transvestisme, es projectarà a Manacor

Dissabte, 29 de juny, a partir de les 19 hores, al Conservatori

EnFemme, un petit refugi per a l’anonimat a la metròpolis de Barcelona, obri la porta al Secret: “M’agrada vestir de dona”. Amb el boom d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se a si mateixes com a “cross-dressers”. No els encaixava la imatge que deixà en herència “la travestí” en els moviments d’alliberament sexual durant el tardofranquisme o la Transició. EnFemme revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta mai més emperò també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la pròpia identitat.

Alba Barbé i Serra, doctora en Antropologia Social i Cultural, és la directora del documental. La seva tesi doctoral, “El cross-dressing en el context català del segle XXI”, fou realitzada a l’interior del club EnFemme i també en diversos contextos europeus. Com a antropòloga i educadora social està especialitzada en l’estudi, l’elaboració de polítiques públiques i la realització d’intervencions educatives per a erradicar les violències de gènere, l’homofòbia i la transfòbia. És membre de GRECS, Grup de Recerca en Control i Exclusió Social, i de l’Institut Català d’Antropologia. “EnFemme” és el seu primer llargmetratge documental. Els assistents també podran gaudir d’un col·loqui amb la pròpia directora del llargmetratge, conduït per Cesc Mulet.

Entrada de franc. Organitzen:  Dones de Llevant, 39 escalons i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. Amb la col·laboració del Conservatori de Manacor.

Són tendència