Connect with us

Manacor

Més de 140 dones immigrants s’han acostat a la cultura i serveis de Manacor

Han format part del Projecte Acollida, un projecte dels Serveis Socials de l’Ajuntament

Més de cent quaranta dones originàries del Marroc, Guinea o els Emirats Àrabs Units han format part durant aquest curs del Projecte Acollida. Es tracta d’un projecte que impulsa la Delegació de Serveis Socials de Manacor i pretén que “les dones nouvingudes entenguin on viuen i coneguin la realitat manacorina per poder relacionar-se millor amb el seu nou entorn”, explica Marga Rosselló, la coordinadora del projecte.

El Projecte Acollida permet que les nouvingudes puguin aprendre castellà i català i, a més, “els ofereix un entorn de confiança on poden relacionar-se i sortir de ca seva per aprendre coses que els resultaran útils aquí, la terra que els ha acollit”, explica la regidora de Serveis Socials, Maria Isabel Bauzà.

A més de classes de llengua, el Projecte Acollida “és una eina que permet evitar la invisibilitat que pateixen algunes dones nouvingudes quan surten molt poc de ca seva”, assegura la regidora. “Aquí troben un entorn de confiança i informació útil perquè els organitzam xerrades que permeten conèixer i familiaritzar-se amb l’entorn i els recursos que ofereix Manacor”, afegeix Maria Isabel Bauzà. Així, han visitat el projecte pediatres que han parlat de les patologies més freqüents en els infants, d’alimentació saludable i quines passes han de fer per usar bé la sanitat pública; els responsables de l’Oficina d’Immigració els han informat dels procediments que hi poden fer; els agents de la Policia Nacional han fet xerrades sobre violència de gènere; sobre els recursos educatius que elles i els seus fills poden aprofitar…

Durant l’acte de cloenda les alumnes varen organitzar un petit refrigeri amb productes i plats dels seus països d’origen. A més, les alumnes varen rebre un diploma i la professora i coordinadora del projecte, Marga Rosselló, va voler “donar les gràcies a totes les persones que formen part d’aquest projecte perquè són els alumnes, els professors, els conferenciants i molta més gent la que fa possible el Projecte Acollida”.

Són tendència