Connect with us

Actualitat

Denunciats uns espeleobussejadors estrangers per submergir-se a la Cova del Drac de Cala Santanyí

Denunciats uns espeleobussejadors estrangers per submergir-se a la Cova del Drac de Cala Santanyí sense autorització

L’hàbitat subterrani té una gran importància biològica ja que serveix com hàbitat refugi per a moltes espècies d’invertebrats troglobis

Agents de la Conselleria de Medi Ambient han denunciat aquest divendres a un grup d’espeleobussejadors estrangers per haver-hi entrat sense cap mena d’autorització a l’interior de la Cova del Drac de Cala Santanyí, declarada ZEC i que pertany a la Xarxa Natura 2000. Els fets han tingut lloc aquest matí.

Aquest indret té una alta vulnerabilitat, i només està permès l’accés prèvia autorització. L’hàbitat subterrani té una gran importància biològica en Balears en actuar com hàbitat refugi per a moltes espècies d’invertebrats troglobis. Algunes d’aquestes espècies són endemismes molt localitzats i algunes són veritables espècies relictes del Terciari, que han sobreviscut als canvis climàtics en aquest ambient on la humitat i la temperatura es mantenen gairebé constants. Per altra banda els quiròpters utilitzen moltes d’aquestes cavitats com àrees de repòs i hivernada.

Les cavitats de les Balears pateixen l’impacte de les visites no regulades, que poden provocar problemes locals de contaminació per abocament de residus, molèsties a la fauna i deterioració de les formacions càrstiques. La contaminació dels aqüífers és una amenaça potencial per als troglobis aquàtics.

Aquest indret té una alta vulnerabilitat, i només està permès l’accés prèvia autorització

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència