Connect with us

Comunitat

Negociacions a contrarellotge per formar el nou Govern : Tot està en l’aire

Negociacions a contrarellotge per formar el nou Govern : Tot està en l'aire

Aquest dijous s’ha de constituir el nou Parlament i encara no se sap qui serà el president o la presidenta de la Cambra

PSIB-PSOE i Podem avancen en la negociació de l’organigrama del pròxim Govern balear, a l’espera de la decisió de Més per Mallorca de sumar-se a l’executiu autonòmic. Tant socialistes com Podem esperen que la direcció de la formació ecosobiranista ofereixi a les pròximes hores una resposta definitiva a l’última oferta dels socialistes de formar part de l’executiu gestionant 2 conselleries d’un total de dotze, tot i que també estarien al capdavant d’altres direccions generals de altres departaments. Si Més per Mallorca no se suma a les properes hores al nou Govern, presumiblement aquest dijous Vicenç Thomàs, del PSIB-PSOE, serà el nou president del Parlament balear, que celebra la seva sessió constitutiva.

Amb 148 vots en contra, 8 abstencions i cap a favor, els ecosobiranistes rebutgen gestionar dues conselleries, Medi Ambient i Serveis Socials, i un dels càrrecs unipersonals, president del Parlament o senador autonòmic. Així i tot, l’assemblea no tanca la porta a entrar a formar part del Govern i continuaran negociant.

Segons ha informat IB3 Notícies en la seva edició d’aquest migdia, avui matí hi ha hagut contactes entre Francina Armengol i Miquel Ensenyat.

Són tendència