Connect with us

Actualitat

PSIB-PSOE ofereix a Més gestionar les conselleries de Serveis Socials, Esports i la de Medi Ambient

La formació ecosobiranista no garanteix ara mateix el seu suport a la investidura de Francina Armengol com a presidenta del Govern

Dijous es constituirà el nou Parlament i PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem no es posen d’acord per tancar un pacte que garanteixi un govern de progrés a tres bandes. Els ecosobiranistes decidiran en assemblea quin és el camí a seguir en la negociació però, ara per ara, les postures estan molt lluny d’assolir el consens.

Més no garanteix a hores d’ara el seu suport a la investidura de Francina Armengol com a presidenta del Govern. Volen un canvi de posicionament dels seus socis actuals de govern i un nou oferiment que passi per una nova proposta d’organigrama que augmenti el nombre de conselleries per a la seva formació a un mínim de tres.

Ara mateix el PSIB PSOE ha oferit a Més gestionar els departaments de Serveis Socials, Esports i la de Medi Ambient, però des de Més insisteixen a demanar 3 conselleries i que una d’elles sigui econòmica. Miquel Gallardo, ha explicat en aquestes últimes hores, que des de Més s’ha fet una proposta al PSIB-PSOE d’assumir dos departaments sempre que un d’ells sigui de “pes important”. Fet que des del PSOE han rebutjat.

A falta d’un acord per tancar un possible govern a tres bandes, també es troba en l’aire un possible acord programàtic. Esperen que el PSIB mogui fitxa, però en aquests moments veuen difícil poder acostar postures. Unes dificultats que també s’agreugen per part de Podem. El Consell de Coordinació de la formació rebutja també l’oferta del PSIB. Des de Podem sospiten que hi ha pressions de Madrid per deixar-los fora de l’Executiu. A més tenen la sensació que no volen que es conformi un nou govern de progrés a les Illes.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *