Connect with us

Comunitat

Més per Mallorca abandona la reunió que negocia el futur Govern

Més per Mallorca abandona la reunió del futur Govern

La formació ecosobiranista exigeix tres conselleries i els socialistes rebutgen la petició perquè consideren que ha d’haver-hi “una lògica representació de les urnes”

Més per Mallorca exigeix tenir tres conselleries per a poder entrar a formar part del nou Govern del Pacte amb PSIB-PSOE i Unides Podem. Una línia irrenunciable dels ecosobiranistes que els socialistes no entenen per què consideren que ha d’haver-hi, diuen, “una lògica representació de les urnes”. Nova reunió aquest divendres a tres bandes que ha durat poc més d’uns 15 minuts.

La trobada estava convocada a les 10,30 hores del matí i passades les onze els representants de Més per Mallorca (Fina Santiago, Josep Ferrà, Joana Aina Campomar i també Miquel Gallardo) s’han aixecat perquè precisament no han arribat a un acord pel repartiment de les cadires. La formació vol tenir 3 conselleries i també demanen la presidència del Parlament o el senador autonòmic.

A la sortida de la reunió, Gallardo ha declarat que les seves exigències no són cap “bobada” i continuen defensant crear 12 conselleries, quan actualment n’hi ha 10, fet que també comparteix Unides Podem, mentre que el PSIB és partidari d’11.

En el PSIB discrepen de donar 3 departaments a Més per Mallorca i entenen que amb 8.500 vots menys que en les eleccions de 2015 “no és lògic” que exigeixin el mateix nombre de conselleries i també un dels dos càrrecs unipersonals. A partir d’ara es tornaran a reunir dilluns que ve per a continuar negociant.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència