Connect with us

Vist a les xarxes

El judici del ‘procés’ queda vist per a sentència

El judici del 'procés' queda vist per a sentència

Els 12 encausats han fet ús de l’últim torn de paraula, aquest capvespre

El judici de l’1-O a Catalunya ha quedat vist per a sentència aquest dimecres, després que totes les defenses hagin presentat els informes finals i els 12 encausats hagin fet ús de l’últim torn de paraula, avui capvespre.

Quatre mesos i 52 sessions després, s’ha tancat la vista oral contra 12 polítics i líders independentistes catalans acusats de rebel·lió, sedició, organització criminal, malversació i desobediència per la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior Declaració Unilateral d’Independència de Catalunya.

Oriol Junqueras

Qualsevol polític comet errors, però sempre he evitat la mala política que nega l’acord i que els trasllada a vostès la capacitat de dictar sentència. El millor per a tots seria tornar la qüestió al terreny de la política: d’on mai hauria d’haver sortit. Tornar-ho al terreny del diàleg.

Raül Romeva

Avui som nosaltres, però demà pot ser qualsevol altre. Si avalam això, demà pot ser qualsevol altre.

Jordi Turull

L’1-O no es votava en contra de res ni de ningú, sinó a favor del dret a decidir. Els ciutadans van votar en plena consciència i no ho van fer abduïts pel govern

Josep Rull

M’acusen amb una entrevista manipulada, impròpia d’una fiscalia seriosa. És inadmissible.

Jordi Sànchez

És una evidència que en aquest judici hem parlat de política i de drets fonamentals. I és injust que aquest tribunal hagi de resoldre un problema polític. Vostès no en tenen la solució: el poder judicial no pot resoldre un problema polític. Però tenen una responsabilitat: no agreujar la crisi política.

Carme Forcadell

Esper que jutgin els fets comprovats i no les falses especulacions que obvien la realitat.

Dolors Bassa

Desobediència hauria estat presentar-nos amb un programa i no complir-lo. I nosaltres el vam complir.

Jordi Cuixart

em>Estic convençut que ho tornarem a fer. Amb tota la determinació del món.

Santi Vila

He rebut pals a Catalunya per oposar-me a qualsevol decisió unilateral. Aquesta oposició, però, sempre va ser compatible amb la meva convicció íntima: que Catalunya és una nació.

Carles Mundó

Traslladar els temes polítics als tribunals no fa cap favor a la política. Jo crec en la política i en la justícia. Són essencials per enfortir la societat democràtica.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència