Connect with us

Comunitat

Els sindicats policials disposats a denunciar al Govern pel còmic ‘On és l’Estel.la’, elaborat per Toni Galmés

Els sindicats policials disposats a denunciar al Govern pel còmic 'On és l'Estel.la', elaborat per Toni Galmés

Consideren “insultants” alguns continguts del còmic

Els sindicats policials de Balears ha anunciat una denúncia, amb la intenció que acabi en “querella criminal” diuen ells, contra el Govern per haver subvencionat, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics de la Conselleria de Cultura, el còmic per a adults ‘On és l’Estel·la’, elaborat pel dibuixant manacorí,  Toni Galmés, editat per Comanegra.

Els sindicats policials consideren “insultants” per als cossos i forces de seguretat alguns continguts del còmic i consideren que aquestes “publicacions infantils” no han de rebre subvencions públiques. El còmic de Toni Galmés ha rebut una subvenció a l’edició per part de la institució dependent de la Conselleria de Cultura.

Els sindicats policials disposats a denunciar al Govern pel còmic 'On és l'Estel.la', elaborat per Toni Galmés

L’àlbum és una paròdia dels còmics d”On està Wally’, amb una jove com a protagonista, Estel·la, sobre diferents episodis del procés independentista a Catalunya.

L’àlbum és una paròdia dels còmics d”On està Wally’, amb una jove com a protagonista, Estel·la, sobre diferents episodis del procés independentista a Catalunya. El còmic està destinat al públic adult, tal com consta en la portada (+18), per la qual cosa l’argument de què es tracta d’una “publicació infantil” és un dels quals rebat l’editorial Comanegra, responsable de la seva publicació.

El còmic està destinat al públic adult, tal com consta en la portada (+18), per la qual cosa l’argument de què es tracta d’una “publicació infantil” és un dels quals rebat l’editorial Comanegra, responsable de la seva publicació

L’editorial també recorda el dret a la llibertat d’expressió i l’argumenta amb un precedent de la revista El Jueves : “Ens emparam en el dret de llibertat d’expressió, i secundam les paraules de Francisco Javier Pérez Ruiz, el fiscal que va dur el cas de la revista El Jueves: ‘La intenció de divertir als lectors o visitants de la pàgina que pretenien els autors prevalia sobre la intenció d’ofendre a aquests agents’”.

Així mateix, recordant el to de sàtira del còmic, contraposa alguns dels dibuixos de Galmés amb fotografies reals de la intervenció policial durant el referèndum de l’1-O a Catalunya. El PP i Vox han demanat explicacions al Govern  sobre aquest tema.

L’àlbum és una paròdia dels còmics d”On està Wally’, amb una jove com a protagonista, Estel·la, sobre diferents episodis del procés independentista a Catalunya

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència