Connect with us

Societat

El risc de patir una malaltia del cor es dispara en les dones a partir dels 50 anys

El risc de patir una malaltia del cor es dispara en les dones a partir dels 50 anys

Arreu de l’estat, quatre de cada deu dones moren per malalties cardiovasculars, gairebé un 9% més que els homes

Sabíeu que les patologies del cor tenen un índex de mortalitat superior al càncer?. Idò ara ja ho sabeu. I el risc de patir una malaltia del cor es dispara en les dones a partir dels 50 anys.

Per aquest motiu s’ha posat en marxa una campanya de salut cardiovascular per acabar amb la desinformació que sofreixen les dones sobre aquest tema. Al capdavant hi ha el doctor Xavier Ruyra, cap de la Unitat de Cirurgia Cardíaca del Centre Mèdic Quirón-Teknon de Barcelona i impulsor de CardioDreams, una organització sense ànim de lucre que pretén tant fer prevenció de salut cardiovascular com arribar a persones sense recursos.

Aquest especialista sutbralla que a partir dels 50 anys les dones tenen més risc de patir una malaltia cardiovascular degut a la menopausa perquè el nivell d’estrògens baixa i això afecta la part més sensible de tots els vasos del cor. A això cal afegir episodis d’hipertensió, diabetes o falta d’exercici que són també factors de risc.

El projecte “Dones amb cor” – “Mujeres con corazón” de la Fundació CardioDreams pretén estudiar, divulgar i sensibilitzar a la població del greu problema que suposen aquestes malalties entre les quals hi ha la cardiopatia isquèmica coronària o les malalties cerebrovasculars, és a dir, els ictus. Arreu de l’estat, quatre de cada deu dones moren per malalties cardiovasculars, gairebé un 9% més que els homes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *