Connect with us

Actualitat

Porreres posa en marxa un pla pilot que inclou la recollida d’oli vegetal

Porreres posa en marxa un pla pilot que inclou la recollida d'oli vegetal

S’haurà de treu-re els dijous de cada setmana, mitjançant uns embuts que es poden recollir a l’Ajuntament

L’empresa Melchor Mascaró, concessionària del servei de recollida selectiva a domicili de Porreres, iniciarà el pròxim dia 20 de juny al municipi un pla pilot que inclou la recollida d’oli vegetal “porta a porta”, una fracció que se suma així al paper, envasos, vidre, rebuig, orgànic i bolquers. Cal recordar que també es recullen els trastos amb cita prèvia.

Per tal d’impulsar la implantació de la retirada d’aquesta fracció, l’empresa lliurarà un embut per a facilitar l’abocament d’oli dins la botella de plàstic amb la qual es reurà l’oli. Aquests embuts es poden recollir a les oficines municipals de la Casa de la Vila. També es repartiran els dimarts de mercat (11 i 18 de juny) on es muntarà una parada informativa. Així mateix es durà a terme una reunió informativa, dijous dia 13 de juny, a les 20.00 hores , a la biblioteca municipal.

En el decurs d’aquesta campanya “Recicla oli vegetal”, es pot reciclar oli d’oliva, de gira-sol, de llaunes de conserva, etc. L’oli s’ha de treure juntament amb el vidre, és a dir, els dijous entre les 10.00 i les 22.00 hores.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, explica que “tot i ser un pla pilot a Porreres, si funciona i dóna resultat, l’objectiu final és que aquest servei de recollida porta a porta de l’oli vegetal es consolidi i els veïnats ja no hagin de dur l’oli al parc verd”. “Posam el màxim de facilitats als ciutadans perquè reciclin i gràcies a la seva col·laboració i implicació tenim bons resultats, ja que a 2018 la recollida selectiva arribà a un 84,4 per cent“, apunta.

Són tendència