Connect with us

Actualitat

El Bloc dubta i alimenta el retorn d’un possible govern de dretes a Felanitx

El Bloc dubta i alimenta el retorn d'un possible govern de dretes a Felanitx

A diferència d’El Pi, qui sembla que finalment decidirà qui governarà els pròxims quatre anys a l’Ajuntament serà la coalició progressista

Les negociacions entre PSIB-PSOE, Bloc i El Pi, amb el propòsit de reeditar novament una majoria municipal a l’Ajuntament de Felanitx, no estan tancades del tot. Segons fonts de la negociació, les converses han anat avançant a bon ritme, fins que els plantejaments d’un sector de la coalició de partits que formen el Bloc a Felanitx han posat en perill les possibilitats reals d’aquest acord. La coalició progressista sembla dividida en aquest sentit. Ni ha que són partidaris de reeditar el pacte municipal de la passada legislatura, mentre que un altre sector sembla apostar en aquestes últimes hores per no formar part de l’acord entre PSIB-PSOE i El Pi i són partidaris de passar-se els pròxims quatre anys asseguts en les cadires de l’oposició. Existeixen dubtes en aquest sentit, que hauran de quedar mínimament aclarides en les pròximes hores. Les traves d’un sector del Bloc a reeditar el mateix pacte de l’anterior legislatura, alimenta ara mateix la possibilitat d’un possible govern de dretes a l’Ajuntament de Felanitx. Un acord que es preveia difícil en aquestes últimes hores, malgrat els esforços i concessions dels populars per aconseguir-ho, i que fins aleshores semblava molt poc probable.

La recent renúncia de Joan Xamena, cap de llista del Bloc en aquestes últimes eleccions municipals, va ser interpretat per distints sectors polítics del municipi, com un pas en favor de facilitar l’acord a tres bandes entre els socialistes, els regionalistes i els progressistes, tal com ell mateix va deixar entreveure en el seu escrit per anunciar que no recolliria l’acta de regidor de cara a la nova legislatura. Xamena no era partidari de repetir pacte, a diferència d’altres militants del partit. Pel que sembla, els membres del Bloc a Felanitx tenen previst celebrar una trobada aquest mateix capvespre per tal d’analitzar la situació amb les bases del mateix partit.

Per la seva part, Catalina Soler, té anunciada una roda de premsa per demà dissabte. Es desconeix el contingut d’aquesta, però tot fa indicar la seva voluntat de donar visibilitat públicament al ventall d’ofertes que el seu partit ha realitzat als membres d’El Pi amb la finalitat d’aconseguir un acord de govern. El PP estaria disposat a renunciar fins i tot als quatre anys de batlia, en favor del candidat del partit regionalista i actual batle en funcions, Jaume Monserrat (El Pi). Falta saber en quin lloc encaixaria o no l’únic regidor de Vox en aquest acord. El Pi sempre ha descartat entaular acords de govern municipal directament amb el partit ultradretà. A diferència d’El Pi, qui sembla que finalment decidirà qui governarà els pròxims quatre anys a l’Ajuntament de Felanitx serà el Bloc. La pilota es troba ara mateix sobre la teulada dels progressistes. Ara només falta saber què fan amb ella: Si juguen o definitivament s’autodescarten de la partida amb tot el que això implica.

Són tendència