Connect with us

Actualitat

Presentat el Pla de Mobilitat Sostenible que preveu actuacions per accedir a Cala Varques

Consisteix en la construcció d’una doble parada al llarg de la carretera Ma-4011, per la qual hi circulen tres línies de bus

El projecte de mobilitat sostenible a paratges naturals i platges de Mallorca, preveu diferents actuacions que tenen per objectiu fomentar l’ús del transport públic col·lectiu per visitar espais naturals i platges d’especial interès de Mallorca i, així, reduir la pressió dels vehicles privats.

Les principals àrees d’actuació són la Serra de Tramuntana, la península de Formentor, la finca de Son Real, Cala Varques i el Parc Natural de Mondragó. Entre les obres previstes destaquen la construcció de noves parades, actuacions de senyalització viària a la xarxa de camins i carreteres, i la creació d’aparcaments per a cotxes fora de les zones protegides.

En el cas concret de Cala Varques, en el municipi de Manacor, la primera actuació que es durà a terme consisteix en la construcció d’una doble parada al llarg de la carretera Ma-4011, per la qual circulen tres línies de bus. També existeix la possibilitat d’instal·lar un aparcament d’enllaç o de dissuasió en algun indret del corredor.

El Govern preveu la licitació dels projectes entre els mesos de juny i juliol, i l’inici de les obres després de l’estiu. Les estacions i aturades estaran operatives en 2018.

Són tendència