Connect with us

Comunitat

Els creuers que arriben a Palma generen més contaminació que tots els cotxes de la ciutat

Són dades de Transport&Environment , una entitat ambientalista que investiga la contaminació en el transport

Els ports de Palma, Barcelona, Venècia, Civitacecchia i Southampton són els que sofreixen major contaminació a Europa per la presència de creuers, i Espanya, Itàlia, Grècia, França i Noruega són els països més exposats a la pol·lució que generen els grans bucs de passatgers.

Aquesta és la conclusió d’un estudi difós aquest dimecres, elaborat per la federació Transport & Environment, de la qual forma part Ecologistes en Acció, que ha analitzat la contaminació de l’aire causada per creuers de passatgers de luxe en aigües europees.

Segons l’estudi, els vaixells de l’operadora de creuers més gran del món, Carnival Corporation, van emetre en 2017 només en els mars europeus 10 vegades més diòxid de sofre que els més de 260 milions de vehicles de passatgers que circulen per Europa, seguida de Royal CaribbeanCruises, amb emissions quatre vegades majors que les generades pel parc automobilístic d’Europa.

Segons ha informat la federació ecologista en un comunicat, les emissions d’òxids de sofre formen aerosols de sulfats (SO4) que incrementen els riscos per a la salut humana i contribueixen a l’acidificació dels sistemes terrestres i aquàtics.

Els creuers que arriben a Palma generen més contaminació que tots els cotxes de la ciutat

Són tendència