Connect with us

Comunitat

Les negociacions per a reeditar el pacte en el Govern queden estancades

Les negociacions per a reeditar el pacte en el Govern queden estancades

Més ha decidit aquest dimecres donar per suspeses les converses

Més ha decidit suspendre momentàniament les negociacions que venia mantenint aquests dies amb el PSIB-PSOE i Unides Podem per tal d’intentar reeditar el pacte en el Govern de les Illes. Algunes fonts han comentat, que Més reclama la presidència del Parlament o el senador autonòmic, mentre que el PSIB-PSOE i la gent de Podem són partidaris de negociar i obrir tot l’organigrama en lloc de tancar acords puntuals.

Fonts de la formació ecosobiranista han explicat que han percebut “poca predisposició dels socialistes” a reivindicar de manera ferma a Madrid qüestions pendents com el desenvolupament de la part fiscal del REB, un nou sistema de finançament i inversions per a depuradores o la xarxa ferroviària. En el PSIB ho neguen i atribueixen la decisió de Més a la divisió interna entre els quals volen entrar en l’Executiu i els que consideren que és millor donar suport des de fora perquè en aquesta legislatura passada no han aconseguit treure rèdit polític a la seva gestió des del Govern.

Socialistes i morats insisteixen que la intenció és crear un govern a tres bandes amb “espai per a tots, equilibrat i concorde als resultats de les eleccions”. Els negociadors de la formació ecosobiranista també han manifestat les seves discrepàncies davant la voluntat dels socialistes de formar el nou Govern mitjançant la creació de macro-conselleries. Des de Més, consideren que aquests tipus d’experiències ja els ha demostrat que són difícils de gestionar. Creuen que el PSIB plantejarà un organigrama ja confeccionat sobre el qual començar a treballar.

Els ecosobiranistes aposten per la creació d’almenys de 12 conselleries, ara n’hi ha 10, dividint alguns departaments que en la passada legislatura han estat sota la responsabilitat d’una mateixa persona. Com a exemple, citen la conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques. Diuen que són dues carteres de molt de pes i amb molt de treball que, entenen, haurien d’anar per separat.

Més reclama la presidència del Parlament o el senador autonòmic, mentre que el PSIB-PSOE i la gent de Podem són partidaris de negociar i obrir tot l’organigrama en lloc de tancar acords puntuals

Són tendència