Connect with us

Oci i Cultura

L’exposició ‘Brunet a Serella’ exposa la part més intima, personal i desconeguda de l’artista

L'exposició 'Brunet a Serella' exposa la part més intima, personal i desconeguda de l'artista

Mostra 26 quadres (des dels anys cinquanta fins a la dècada de 1980) incidint en la varietat de gèneres i temàtiques que treballà el pintor manacorí

L’exposició que fins dia 28 de juliol es podrà veure a la Torre dels Enagistes, l’edifici que acull el Museu d’Història de Manacor, pretén posar a l’abast del públic una selecció de quadres representativa de les diferents etapes de Miquel Brunet com a pintor, la majoria dels quals són inèdits. De fet Brunet a Serella mostra 26 quadres (des dels anys cinquanta fins a la dècada de 1980) incidint en la varietat de gèneres i temàtiques que treballà: la natura morta, la figura humana, l’abstracció, el paisatge, la pintura religiosa i el retrat. La majoria són olis i acrílics damunt llenç o cartró fusta però també hi ha dibuixos damunt paper.

La mostra també incideix en la persona de Miquel Brunet i fa palès a través d’objectes personals, fotografies, estris de feina, un quadern escolar (dècada de 1930), quaderns de dibuixos i altres obres (un oli de 1947, per exemple)… “el seu tarannà i la dimensió humana, la seva estimació per Manacor, la vinculació amb el barri, na Camel·la, l’hipòdrom i fora vila; també la família, les amistats, els cercles artístics…”, afegeix el comissari de l’exposició, Gabriel Carrió.

Una de les particularitats d’aquesta mostra és que tots els objectes exposats procedeixen del darrer estudi que el pintor va tenir a Manacor: la finca de Serrella. Allà es dipositaren totes les obres i tots els objectes personals que anà compilant al llarg de la seva vida.

A banda de l’obra de Miquel Brunet, la mostra compta amb la projecció d’un audiovisual ―que ja era present a la mostra Brunet inèdit, 2018― que recull part de les entrevistes que Guillem Frontera, Gina Garcias, Marta Melis i Catalina Veny realitzaren al pintor en diferents anys. Aquí, el pintor exposa els seus pensaments i les seves opinions sobre l’art i el món de la creació artística.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència