Connect with us

Actualitat

Bel Aguilar i el gens manacorins a l’hora d’aglutinar tant de campions del món per metre quadrat

Bel Aguilar i el gens manacorins a l'hora d'aglutinar tant de campions del món per metre quadrat

La pregonera d’enguany ha recordat tots els implicats en els primers èxits competitius de la gimnàstica a Manacor i els seus durs inicis

El pregó, que enguany ha pronunciat l’esportista i entrenadora Bel Aguilar Llull, ha servit per donar el sus oficial al programa de les Fires i Festes de Primavera de Manacor i també per fer un petit homenatge a l’esport i a les persones que a Manacor l’encarnen. Passades les vuit del vespre els Cossiers, que durant tot l’horabaixa han recorregut els carrers de Manacor escampant la festa, han arribat davant l’Ajuntament. Allà els esperaven els Macers, la pregonera i les autoritats i tots junts han entrat en comitiva al Claustre.

Els presentadors d’enguany, Magdalena Perelló, José Llull, Jose Gallardo, Vanessa Nicolau i Cati Veny, han donat pas a Margalida Ferrer, que el 2007 va rebre el premi Cornelius Atticus del Govern Balear per haver estat pionera en l’esport femení a Balears i ella ha fet de padrina a la pregonera. I és que Margalida Ferrer va ser una de les primeres dones a practicar bàsquet, handbol, voleibol… A més de ser un dels referents de la pregonera, Ferrer va ser la primera entrenadora femenina de bàsquet i fundadora de la federació de gimnàstica. I enguany ella ha estat l’encarregada de versar sobre la figura de la pregonera, Isabel Aguilar.

Bel Aguilar i el gens manacorins a l'hora d'aglutinar tant de campions del món per metre quadrat

La pregonera d’enguany asseguda enmig del regidor de Festes, Mateu Juan i la batlessa en funcions de l’Ajuntament de Manacor, Catalina Riera, en un moment de l’acte celebrat aquest divendres en el Claustre del Convent.

“Diuen que Manacor és la ciutat que té més campions del món per metre quadrat. I un bon exemple d’això ho demostra la gran quantitat d’esportistes que en les seves diferents modalitats han aconseguit posar el nom de la nostra ciutat arreu de tot el món. Gent com Miquel Mas, Antoni Pascual, Joan Toni Riera ‘Es Boveret’, Miquel Àngel Nadal, Xisco Munar, Albert Riera, Elena Gómez, Rafel Nadal i moltíssima gent més de diferents esports. Tot això s’aconsegueix, segons la meva humil opinió, gràcies a l’esforç personal, amb un bon equip tècnic i amb suport familiar. I sobretot s’aconsegueix gràcies als gens manacorins, o tal vegada menjant sobrassada!”, ha explicat la pregonera en l’inici del seu discurs.

La pregonera, a més de recordar la seva implicació en els inicis de la natació a Manacor, va deixar ben clara la seva vinculació amb Aproscom, l’entitat que treballa per a persones amb necessitats especials i les seves famílies

Bel Aguilar ha recordat tots els implicats en els primers èxits competitius de la gimnàstica a Manacor i aquells durs inicis. Però “gràcies a l’esforç de tota aquesta gent i la gran promoció d’aquest esport a la nostra ciutat i a la nostra comarca, milloràrem les instal·lacions del nostre club i en varen sortir la campiona del món Elena Gómez i els campions de Special Olympics en gimnàstica artística masculina Pere Antoni Balle. En la categoria femenina Vanessa Nicolau i en gimnàstica rítmica Rosa Maria Sagrera”.

L’actuació musical de Roger Pistola i Marga Ros ha tancat l’acte.

La pregonera, a més de recordar la seva implicació en els inicis de la natació a Manacor, va deixar ben clara la seva vinculació amb Aproscom, l’entitat que treballa per a persones amb necessitats especials i les seves famílies. “Fa 41 anys que faig feina a la fundació Aproscom. Inicialment el treball esportiu amb ells es va centrar en la psicomotricitat per als més petits i en la condició física adaptada per afavorir un millor desenvolupament en la seva vida quotidiana. Però en volien més i vàrem organitzar les primeres competicions amb diferents centres de Palma i d’Inca i així vàrem posar la llavor de la Federació Balear d’esports per a persones amb discapacitat, que ha permès organitzar tants i tants campionats aquí i per tot el món”, va recordar Aguilar.

“En resum Aproscom ha ocupat gairebé la meitat de la meva vida. No em penedesc de res. Les seves ganes d’aprendre, la il·lusió i la sinceritat que desprenen encara avui em posen la pell de gallina”

“En resum Aproscom ha ocupat gairebé la meitat de la meva vida. No em penedesc de res. Les seves ganes d’aprendre, la il·lusió i la sinceritat que desprenen encara avui em posen la pell de gallina”, va explicar Aguilar abans de desitjar a tothom unes bones Fires i Festes.

Són tendència