Connect with us

Artà

‘Desset’, la nova cervesa artesanal d’Artà

La gran cita dels amants de la cervesa, l’Artà Beer Festival, arriba enguany a la seva tercera edició: Tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny

La gran cita dels amants de la cervesa, l’Artà Beer Festival, arriba enguany a la seva tercera edició plenament consolidada i amb moltes novetats en el seu programa. Organitzada per l’associació Malalts de Birra i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Artà, se celebrarà el 2 i 3 de juny a l’amfiteatre de Na Batlessa, on s’instal·larà una gran barra amb dotze sortidors de cervesa i una gran varietat de tapes i entrepans. També hi haurà un escenari que acollirà actuacions de diferents grups musicals que amenitzaran el festival, així com una sèrie de concursos, tasts i xerrades que completaran l’oferta lúdica i educativa que pretén oferir l’esdeveniment a tota la gent que hi prengui part. L’Artà Beer Festival 2017 ha estat presentat aquest dilluns a l’antiga Estació del Tren d’Artà pel nou batle del municipi, Manolo Galán, que ha estat acompanyat pel conseller d’Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Cosme Bonet; la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Maria Paula Ginard; així com una representació de l’associació Malalts de Birra, ideòloga i organitzadora del festival des dels seus orígens.

S’ha aprofitat l’acte per presentar en societat una de les principals novetats d’aquesta edició: ‘Desset’, la cervesa de l’Artà Beer Festival, que a partir d’ara se comercialitzarà en diferents punts de venda del municipi sota la marca D’Artà. “Es tracta d’una cervesa artesana emmarcada dins l’estil ‘Belgian Blonde’ que ha nascut amb la idea de ser la bandera d’aquesta edició del festival i passar a formar part de la vida diària del poble”, ha explicat Tomeu Coll, membre de Malalts de Birra. La producció inicial d’aquesta cervesa, de la qual s’ha fet un tast, ha estat de 1.000 litres. Manolo Galán, per la seva banda, ha posat de relleu que “el naixement d’una cervesa artesanal pròpia del municipi comercialitzada sota la marca D’Artà és indicatiu de la consolidació del festival dins el calendari cultural i gastronòmic de la comarca i de l’illa”.

“Es tracta d’una cervesa artesana emmarcada dins l’estil ‘Belgian Blonde’ que ha nascut amb la idea de ser la bandera d’aquesta edició del festival i passar a formar part de la vida diària del poble”, ha explicat Tomeu Coll, membre de Malalts de Birra

La tercera edició de l’Artà Beer Festival mantendrà els pilars bàsics de les edicions anteriors, com ara el concurs de homebrewers o cervesers casolans, en el qual qualsevol cerveser casolà que ho desitgi podrà dur a avaluar la seva pròpia cervesa davant un jurat especialitzat. El cerveser casolà és la figura representativa del festival i els organitzadors la volen tenir ben present perquè, com ha explicat Tomeu Coll, “no tots els homebrewers acaben muntant una fàbrica, però sí que tots els fabricants o mestres cervesers abans han fet cervesa a ca seva”.

Per altra banda s’han organitzat quatre tasts: un tast d’iniciació per donar a conèixer els cinc estils més representatius de la cultura cervesera; un tast de La Pirata, empresa cervesera convidada que realitzarà un tast de les cinc cerveses més reconegudes amb les explicacions respectives del seu mestre cerveser; i finalment, i com una de les novetats més interessants, dos maridatges de música i cervesa, a càrrec de David Moyà, de la cerveseria 4 Pedres, que oferirà un maridatge de música clàssica i cervesa i un altre de música electrònica i cervesa.

Altres activitats que tendran lloc a l’Artà Beer Festival seran aquelles encaminades a avaluar la situació del món cerveser, com una conversa amb cervesers, un espai per informar i parlar d’on es troba actualment aquest col·lectiu, cap on va, quines són les tècniques que s’empren o quins són els nous productes i productors, entre d’altres, en les quals prendran part fabricants, jutges i altres experts del sector.

Són tendència