Connect with us

Comunitat

Tripadvisor fa efectiva la sanció de 300.000 € per publicitar oferta de lloguer turístic il·legal a Mallorca

En el seu moment també van ser expedientats pel mateix motiu Airbnb i Homeaway

La Conselleria de Turisme ha donat a conèixer aquest dimecres que la plataforma Tripadvisor ha notificat del pagament d’una sanció per una infracció molt greu en turisme, de 300.000 €, per comercialitzar oferta de lloguer turístic il·legal.Així ho ha explicat la consellera en funcions, Bel Busquets.

Es tracta de la primera de les tres grans plataformes de lloguer turístic que ha pagat la sanció per no complir la llei6/2017 del turisme de les Illes Balears relativa a la comercialització d’estades turístiques a habitatges.

En el cas de la plataforma Homeaway, encara no ha acabat el termini de pagament voluntari. En contra d’AirBnb, ara s’ha iniciat un procediment d’embargament mitjançant la col·laboració de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

Segons la consellera en funcions, el pagament de Tripadvisor és “una mostra clara que la llei que va impulsar aquesta Conselleria està sent efectiva. Entre altres qüestions, perquè la nostra llei especifica clarament què és comercialització turística i obliga a publicitar a qualsevol canal de comercialització el número de llicència turística de l’habitatge”.

A les tres plataformes se’ls han aixecat actes per una segona sanció. En aquest cas, les sancions seran més elevades- fins a un màxim de 400.000 € -, perquè es tracta de casos de reincidència.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència