Connect with us

Comunitat

Interior admet nombrosos errors en els resultats de les eleccions municipals fets públics

A les 18 hores: La participació a Manacor cau 3 punts (41,94%) respecte al 2015 (44,94%)

L’organisme aclareix que els resultats són provisionals i, per tant, han de llegir-se “a títol merament informatiu”

Els resultats de les eleccions municipals d’aquest 26 de maig que es poden consultar en la web del ministeri de l’Interior no són avui, 48 hores després de la convocatòria electoral, exactament els correctes. Des de diumenge passat, quan es van començar a traslladar els resultats de les taules a la central de dades via telemàtica, es van produir molts casos d’errors en el nombre d’edils i, en conseqüència, en la relació de majories i minories a molts d’ajuntaments, errors que han suscitat moltes denúncies i queixes.

En tot cas, resulta impossible comprovar de quants ajuntaments i municipis estariem parlant però fonts oficials del govern espanyol, que admeten els errors, subratllen que a poc a poc “es van esmenant”.Les mateixes fonts han subratllat que aquests errors ja s’estan corregit i insisteixen que “a mesura que es detecten, s’arreglen”.

Interior aclareix que els resultats són provisionals i, per tant, han de llegir-se “a títol merament informatiu”. En aquest sentit, recorda que existeix un recompte oficial que comença aquest dimecres i que està controlat i supervisat per la Junta Electoral Central.

Aquest mateix dimarts, s’ha sabut que el PSOE considera que ha guanyat la batlia d’Eivissa a causa d’un error en el recompte de les paperetes de diverses taules a l’Ajuntament de la ciutat. En concret, els socialistes afirmen que s’han adjudicat erròniament 1.099 sufragis a Proposta per Eivissa (PxE), que en realitat li correspondrien.

Un altre cas seria el de Manacor, entre altres municipis de Mallorca. En la web oficial d’Interior el recompte va quedar aturat diumenge a la nit en el 97% i dia d’avui segueix oferint uns resultats que no són els definitius.

Interior admet nombrosos errors en els resultats de les eleccions municipals fets públics

En la web oficial d’Interior el recompte de Manacor va quedar aturat diumenge a la nit en el 97% i dia d’avui segueix oferint uns resultats que no són els definitius.

Són tendència