Connect with us

Agenda

Manacor podrà gaudir novament del llargmetratge ‘Lokus’

Manacor podrà gaudir novament del llargmetratge 'Lokus'

Dia 2 de juny a la plaça del Mercat, amb motiu de les Fires i Festes, i el pròxim mes de juliol a la Fundació Alcover per Sant Jaume

El passat 16 de maig, s’estrenà a Manacor el Llargmetratge “Lokus” de Ponç Pons, l’obra teatral més coneguda del poeta menorquí. La projecció va tenir lloc a la sala dels Multicines Manacor. L’equip del film va estar acompanyat per l’autor juntament, entre altres, de poetes de la talla de Bernat Nadal i Antoni Vidal Ferrando .

Pels dos co-directors, Joan Barceló Rigo i Antoni Truyols ha estat un desafiament abordar l’obra de Ponç Pons i fer –ne l’adaptació cinematogràfica. La gran qualitat de Ponç Pons és haver-se pres sempre el lector seriosament i per part de la companyia el respecte ha consistit en conservar l’essència i les idees de l’obra teatral.

El desassossec en la vida és un dels punts més destacats de l’obra. Sembla que el desig de Ponç Pons és presentar la realitat a través duna crítica a la societat del moment amb escenes que exploren els sentiments de la soledat, l’amor, la depressió, l’amistat, el sexe, el pas del temps…i amb personatges d’una entranyable tendresa i una dolorosa humanitat.

La pel·lícula narra un període de temps en la vida de dos interns en un Hospital Psiquiàtric. Un d’ells és en Miquel, un pintor que a causa d’una crisi personal marcada per la incapacitat per assumir com va envellint es deixa endur per la beguda i una vida dissoluta que destrossa el seu matrimoni i la seva vida. L’altre personatge principal és en Blai, un boig capaç d’expressar realitats profundes i viure somnis despert.
Les fantasies somiades pels dos amics són introduïdes per localitzacions espectaculars i les seves reflexions van acompanyades de sons i referències a les vivències personals de Gauguin i Jaques Brel.

Les pròximes representacions seran dia 2 de juny a la plaça del Mercat dins del programa de les Fires i Festes de Manacor, dia 7 de juny a l’Espai 36 de Sant Llorenç del Cardassar i per Sant Jaume al juliol a la Fundació Alcover també de Manacor. Les entrades són gratuïtes.

Manacor podrà gaudir novament del llargmetratge ‘Lokus’
4.8 (95.14%) 37 vot[s]
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *