Connect with us

Agenda

Manacor podrà gaudir novament del llargmetratge ‘Lokus’

Manacor podrà gaudir novament del llargmetratge 'Lokus'

Dia 2 de juny a la plaça del Mercat, amb motiu de les Fires i Festes, i el pròxim mes de juliol a la Fundació Alcover per Sant Jaume

El passat 16 de maig, s’estrenà a Manacor el Llargmetratge “Lokus” de Ponç Pons, l’obra teatral més coneguda del poeta menorquí. La projecció va tenir lloc a la sala dels Multicines Manacor. L’equip del film va estar acompanyat per l’autor juntament, entre altres, de poetes de la talla de Bernat Nadal i Antoni Vidal Ferrando .

Pels dos co-directors, Joan Barceló Rigo i Antoni Truyols ha estat un desafiament abordar l’obra de Ponç Pons i fer –ne l’adaptació cinematogràfica. La gran qualitat de Ponç Pons és haver-se pres sempre el lector seriosament i per part de la companyia el respecte ha consistit en conservar l’essència i les idees de l’obra teatral.

El desassossec en la vida és un dels punts més destacats de l’obra. Sembla que el desig de Ponç Pons és presentar la realitat a través duna crítica a la societat del moment amb escenes que exploren els sentiments de la soledat, l’amor, la depressió, l’amistat, el sexe, el pas del temps…i amb personatges d’una entranyable tendresa i una dolorosa humanitat.

La pel·lícula narra un període de temps en la vida de dos interns en un Hospital Psiquiàtric. Un d’ells és en Miquel, un pintor que a causa d’una crisi personal marcada per la incapacitat per assumir com va envellint es deixa endur per la beguda i una vida dissoluta que destrossa el seu matrimoni i la seva vida. L’altre personatge principal és en Blai, un boig capaç d’expressar realitats profundes i viure somnis despert.
Les fantasies somiades pels dos amics són introduïdes per localitzacions espectaculars i les seves reflexions van acompanyades de sons i referències a les vivències personals de Gauguin i Jaques Brel.

Les pròximes representacions seran dia 2 de juny a la plaça del Mercat dins del programa de les Fires i Festes de Manacor, dia 7 de juny a l’Espai 36 de Sant Llorenç del Cardassar i per Sant Jaume al juliol a la Fundació Alcover també de Manacor. Les entrades són gratuïtes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència