Connect with us

Actualitat

Manacor exposa la seva millor cara en la XXVI Fira Agrícola, ramadera, industrial i artesana

En tres kilòmetres de fira multituds d’artesans locals, empreses, i entitats han tret tot el seu potencial al carrer

El passeig Ferrocarril, l’avinguda del Parc, l’avinguda de Baix des Cós, els centre de Manacor i na Camel·la s’han omplert aquest diumenge 28 de maig d’aparadors i visitants, que han volgut mostrar o veure la gran diversitat d’ofertes que s’ha exposat al municipi.

Dividida per zones, la fira, que aquest any ha complert 26 anys, consolida Manacor com a capital de comarca. Na Camel·la i el centre de sa Bassa han mostrat l’oferta de roba, sabates i complement. Na Camel·la, ha acollit també artesans de menjar i objectes de decoració.

Els cotxes han omplert Baix d’es Cos i els tractors i maquinària agrícola han envaït el Passeig del Ferrocarril juntament amb els animals. Animals de races autòctones, cavalls, ases i someres, tot tipus d’aus, cabres i ovelles, les demostracions eqüestres o les de cans pastors guiant ovelles, entre moltes altres.

La tradició més arrelada tampoc no hi ha faltat en aquesta edició de la fira. Els cavallers de Sant Jaume han volgut fer-hi acte de presència i tampoc no hi han faltat els floristes de Manacor, que enguany han interpretat amb art floral la rondalla recollida per Antoni M. Alcover n’Espirafocs. A més tots els que no coneixien aquest relat típic de la rondallística mallorquina l’han pogut escoltar durant el contacontes en què l’actor Jaume Gaià l’ha interpretada.

Una de les novetats de la fira d’enguany ha estat la Fira d’Entitats i la jornada de portes obertes a l’Espai Na Camel·la, que ha mostrat al públic molts dels projectes socials, culturals i educatius que les entitats i associacions del municipi de Manacor.

Una fira completa, que acompanyada de bon temps ha tret a un bon grapat de manacorins i veïns d’altres localitats al carrer.

Són tendència