Connect with us

Comunitat

38.184 ciutadans de Balears tenen dret a vot per primera vegada el 26M

S’han registrat 24.346 sol·licituds de vot per correu, una xifra un 62 per cent més alta que fa quatre anys

Aquest diumenge coincideixen quatre cites electorals: les eleccions al Parlament europeu, als ajuntaments, al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa. Hi haurà un total de 4.860 urnes repartides en 1.215 taules electorals arreu del territori. En cada mesa de Mallorca, Menorca i Eivissa hi haurà 4 urnes, mentre que a Formentera n’hi haurà 3, ja que els ciutadans d’aquesta illa no han de votar al consell insular, ja que aquest es constitueix com un municipi. Per altra banda, també és una excepció l’entitat local menor de Palmanyola –l’única de les Illes Balears- on hi haurà 5 urnes, ja que també s’hi elegirà el batle pedani i la junta veïnal.

38.184 persones tendran dret a vot per primera vegada perquè han complit la majoria d’edat des de la darrera convocatòria electoral, celebrada el 24 de maig de 2015. En el cas de les eleccions europees, són 47.582 els que han complit els 18 anys, d’ençà de la convocatòria de l’any 2014. Així mateix ha indicat que hi ha hagut 24.346 sol·licituds de vot per correu, una xifra un 62 per cent més alta que fa quatre anys.

El dispositiu de seguretat estarà format per un total de 1.822 persones, entre agents de la Guàrdia Civil, agents de la Policia Nacional i agents de la Policia Local. Ha disposició dels ciutadans hi haurà 14.817.100 paperetes impreses per a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars o els 1.800 manuals d’instruccions editats per als membres de les meses. L’administració tendrà un total de 842 representants als col·legis i hi haurà 441 persones encarregades de transmetre al centre de dades els resultats de l’escrutini de cada mesa.

Són tendència