Connect with us

Actualitat

Els millors cellers del Pla i el Llevant omplen el Claustre en la XIV edició del Tastavins

Onze cellers oferiren un tast de les seves millors collites al gran nombre de públic que no va fallar a la cita

El Claustre de Sant Vicenç Ferrer va acollir dissabte vespre dins el marc de les Fires i Festes de Primavera la XVI edició del Tast de Vins de la DO Pla i Llevant. Un tast dels millors vins de la comarca, acompanyat amb productes artesans oferits per l’Hiper Centro varen omplir el Claustre de més d’un centenar de veïns disposts a degustar els millors vins de la nostra comarca.

La iniciativa serveix perquè els ciutadans de Manacor puguin conèixer els vins que es fan més a prop de ca seva i les persones que els elaboren. A aquesta gran cita vinícola si han reunit onze cellers dels tretze que formen la denominació d’origen (DO). Així els cellers Butxet, Can Coleto, Can Majoral, Bordoy, Pere Seda, Vins Miquel Gelabert, Vins Toni Gelabert, Vins i Vinyes Miquel Oliver, Vidauba, Armero Adrover i Vi Rei han donat a conèixer entre el públic els seus nous vins i tot el que poden oferir els seus cellers.

Aquest acte, que ja duu trajectòria, és com cada any impulsat des de la Confraria de Tastavins de Manacor. “El vi és molt important per a la nostra cultura i és molt més que una botella o una bóta. El vi és paisatge, és agricultura, és dedicació a la vinya i al celler. El vi és un producte que representa la terra que l’ha vist créixer i aquest és el valor que li hem de donar”, comentà el batle amb els responsables de la Confraria de Tastavins de Manacor.

Un èxit any rere any que haurà d’ampliar la seva quota d’assistents, ja que ahir, varen ser molts veïnats els que es van quedar amb les ganes de provar aquest excel·lent tast.

La Denominació d’Origen Pla i Llevant es va fundar l’any 1999. Agrupa 18 municipis de les comarques del Pla i del Llevant de Mallorca i actualment en formen part 13 cellers i 67 viticultors, que conreen un total de 444 hectàrees de vinya.

Després del Tast de Vins, la festa continuà a la Plaça del Mercat, que va ser escenari d’un concert de’n Tomeu Penya i verbena pels més valents, que es va allargar fins ben entrada la matinada.

 

Són tendència