Connect with us

Actualitat

Porreres comptarà amb nou centre de dia per a persones majors amb dependència

Porreres comptarà amb nou centre de dia per a persones majors amb dependència

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora, han signat aquest dijous el conveni

La consellera de Serveis Socials i Cooperació i presidenta del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Fina Santiago, i la batlessa de Porreres, Francisca Mora, han signat avui al migdia el conveni per construir el primer centre de dia per a persones majors amb dependència en aquest municipi. El nou equipament, una reclamació històrica a Porreres, s’ubicarà al carrer d’en Sala, a l’edifici que fins fa poc s’emprava com a residència privada. Mitjançant el conveni, l’Ajuntament de Porreres cedeix l’ús de l’edifici al Consorci de Recursos Sociosanitaris perquè hi dugui a terme les obres per convertir la planta baixa en un centre de dia amb capacitat per a 30 places i una superfície de 500 metres quadrats.

Les obres tenen un pressupost total de 600.000 euros. L’Ajuntament de Porreres aportarà el 25 % de la despesa, mentre que el 75 % anirà a càrrec del Consorci de Recursos Sociosanitaris, integrat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que aportarà 300.000 €, i el Consell de Mallorca, que n’aportarà 150.000.

El nou equipament, una reclamació històrica a Porreres, s’ubicarà al carrer d’en Sala, a l’edifici que fins fa poc s’emprava com a residència privada.

El conveni també estableix que almenys 25 de les 30 places construïdes es posaran a disposició de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació perquè formin part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. D’aquesta manera, a més de finançar les obres de construcció, la Conselleria també finançarà el funcionament i el manteniment de les noves places de dependència. Des de l’any 2015, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha incorporat un total de 153 noves places d’estades diürnes i 540 places residencials a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

L’Ajuntament de Porreres aportarà el 25 % de la despesa, mentre que el 75 % anirà a càrrec del Consorci de Recursos Sociosanitaris

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència