Connect with us

Actualitat

Son Servera aprova una nova ordenança de renous que “permeti un equilibri real entre oci i descans”

Son Servera aprova una nova ordenança de renous que "permeti un equilibri real entre oci i descans"

Té com a principal novetat la definició de rangs límit de sorolls que poden donar-se en cada zona concreta a més d’establir els requisits per a noves activitats comercials

Son Servera tindrà una nova ordenança municipal de renou i vibracions. Així ho va decidir l’últim plenari d’aquesta legislatura.

Aquesta nova ordenança, que ha estat consensuada amb el municipi de Sant Llorenç des Cardassar a través del Consorci de Turisme, ja que afecta també a la zona comuna de la costa, té com a principal novetat la definició de rangs límit de renou que poden donar-se en cada zona concreta a més d’establir els requisits per a noves activitats comercials, industrials, etc. a qui s’exigirà un estudi acústic que garanteixin un aïllament mínim en funció del tipus d’activitat i que compleixin amb els nivells de contaminació acústica.

Això suposa doncs una reducció significativa de les molèsties que l’emissió de sorolls i vibracions produeixen als veïnats alhora que millorar la qualitat ambiental del poble.

La nova eina que s’incorpora permet la gestió municipal total del renou sigui trànsit, activitats veïnals o comercials i deixa els mecanismes necessaris a punt per a poder fer un mapa de soroll en cas que la població creixi.

A més, aquesta nova normativa estableix horaris fixes per a obres, per a recollida de residus, una regulació d’activitats de càrrega i descàrrega, controls i possibles paralitzacions en cas d’incompliment.

“A Son Servera convivim turistes, residents i treballadors i val la pena una bona regulació del renou per tal de tenir una bona convivència i millorar la qualitat de vida del municipi que permeti un equilibri real entre oci i descans”, ha valorat la regidora de Turisme, Marga Vives.

Són tendència