Connect with us

Societat

És segur descongelar els aliments a temperatura ambient ? No

Es segur descongelar els aliments a temperatura ambient ? No

La millor opció és el microones, segons recomanen els especialistes

Es tracta d’una practica molt habitual en moltes cases. Idò que sàpigues, que no és gens recomanable. Cal canviar les costums que tenim molts de nosaltres en aquest sentit. Quan vols descongelar carn o peix, mai has de fer-ho a temperatura ambient, segons els especialistes i els organismes de salut pública.

Quan descongelam a l’exterior el producte que després feim comptes cuinar, la superfície de l’aliment és el que es descongela primer, i es crea una capa d’aigua que, a la temperatura de l’ambient, afavoreix el creixement ràpid de bacteris a les capes més superficials, diuen els especialistes en seguretat alimentaria.

Com s’ha de fer, idò, el procés? Existeixen tres mètodes per descongelar de manera segura el menjar, i aquests són alguns exemples.

DESCONGELAR A LA NEVERA. Has de deixar l’aliment en un contenidor estanc i preferiblement sobre una superfície reixada per separar-lo dels líquids de fusió. Col·loca el contenidor a la part baixa de la nevera per evitar que aquests líquids es puguin vessar sobre altres productes. El temps estimat per descongelar és d’aproximadament 10 hores per quilo d’aliment.

– Has de consumir els aliments descongelats a la nevera en un període màxim de 24-48 hores. Aquest mètode és segur perquè a temperatures de 5-7 ºC o inferiors, pròpies de les neveres, el creixement dels bacteris és molt lent i no suposa un risc si es consumeixen dins d’aquest termini.

DESCONGELAR AL MICROONES. Has de seguir les instruccions del fabricant de l’aparell específiques per descongelar per tal d’evitar que es cogui la part externa de l’aliment.

– És recomanable descongelar-lo en dues o tres fases, donar-li la volta, separar-lo o remenar-lo per tal d’assegurar-te que no hi queden parts congelades.

– Has de consumir l’aliment immediatament després d’haver-lo descongelat al microones. Aquest mètode és segur perquè és molt ràpid i els bacteris no tenen temps de multiplicar-se.

DESCONGELAR BAIX UN RAIG D’AIGUA FREDA. Has de posar l’aliment dins un recipient foradat o una bossa de plàstic i deixar-lo baix un raig d’aigua corrent sempre freda.

És recomanable que consumeixis l’aliment immediatament després d’haver-lo descongelat. Aquest mètode és segur perquè no permet que el producte arribi a temperatures de risc i el temps necessari per dur a terme el procés no és suficient perquè els bacteris puguin proliferar.

>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *