Connect with us

Oci i Cultura

Música, cultura, tradició, esports, gastronomia i comerç en el programa de Fires i Festes de Manacor 2019

Música, cultura, tradició, esports, gastronomia i comerç en el programa de Fires i Festes de Manacor 2019

Bel Aguilar, impulsora de l’esport femení i de l’esport inclusiu, serà l’encarregada de pronunciar el pregó d’enguany

Les Fires i Festes arriben coincidint amb el final del mes de maig i ompliran d’ativitats la ciutat fins diumenge dia 9 de juny. El programa recull “desenes d’actes que faran possible transformar Manacor en un gran mostrador de tot el que podem oferir com a ciutat i com a municipi”, ha afegit el regidor de Festes, Mateu Juan. Així la sortida dels Cossiers i el pregó de l’entrenadora, impulsora de l’esport femení i de l’esport inclusiu Isabel Aguilar, donaran el sus als prop de vuitanta actes que recull el programa de les Fires i Festes de Primavera d’enguany.

“Com a batlessa vull donar les gràcies a tots els ciutadans, les entitats i el personal municipal que ha fet feina i en farà més perquè aquestes festes surtin rodones”, ha manifestat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “Us animam a aprofitar-ho tot, des del primer ball dels Cossiers, les activitats que hem preparat per als infants i joves, fins a la desfilada de Carrosses i Comparses o la Jornada de Cuina que són el colofó del programa de festes”, ha afegit la batlessa. Pel que fa a l’apartat cultural d’aquestes Fires i Festes Riera va voler fes esment a “l’entrega dels Premis Ciutat de Manacor en les categories literàries i a les diferents exposicions i concerts que serviran per demostrar que som un referent i que Manacor és gran en cultura”.

Música, cultura, tradició, esports, gastronomia i comerç en el programa de Fires i Festes de Manacor 2019

Miquel Perelló, Joan Sagreras, la batlessa Catalina Riera i el regidor de Festes, Mateu Juan, durant la presentació del programa de les Fires i Festes de Primavera 2019 de Manacor.

La part més musical de les festes donarà el tret de sortida dissabte dia 1 de juny amb el concert d’Anegats, OR, Ipop’s i Val9 a la plaça de Ramon Llull. Divendres dia 7 el Rock&Roll Star Festival farà pujar al mateix escenari els grups La Guardia, La Frontera, Tennessee i Montenegro. I l’endemà, dissabte dia 8, serà el torn del concert organitzat per Renou Col·lectiu amb Som Vinil, BlackOut Transition, Niño Alcalino & The Crushers, Eva Ryjlen i Diavlo. Però la música no només es concentra en els grans concerts de la plaça de Ramon Llull perquè durant les festes també actuaran Roger Pistola, Jorra i Gomorra o Roig, entre molts altres.

 Fira i esport

Diumenge dia 2 de juny la XXVIII Fira agrícola, ramadera, industrial, artesana i esportiva de Manacor “farà encara més evident el potencial esportiu de Manacor perquè feim créixer la fira esportiva amb l’objectiu que sumi forces amb el comerç i la restauració que durant les festes sortiran al carrer per fer poble i per fer festa amb esdeveniments com la Jornada de Cuina”, ha explicat la regidora de Comerç, Maria Isabel Bauzà. “Les festes, com cada any, també compten amb la participació de pagesos i ramaders que han sumat esforços per fer realitat unes edicions de la Fira i del Tast de vins que seran per recordar”, ha afegit el regidor d’Agricultura, Fires i Mercats, Antoni Sureda.

Anegats, La Guardia, La Frontera, Tennessee i Montenegro, són alguns dels grups musicals que actuaran amb motiu de les Fires i Festes

“Enguany recuperam la mitja marató de Fires i Festes, un dels moltíssims esdeveniments esportius que recull el programa i que, igual que la Fira Esportiva, no serien possibles sense la implicació dels clubs i de tots els col·lectius esportius del nostre poble”, ha destacat el regidor d’Esports, Miquel Perelló. Per acabar tots els regidors presents han destacat que “el programa de festes surt d’una enorme feina feta en equip per part dels polítics, els tècnics i els representants de les diferents entitats que hi participen”. En aquest sentit el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera, ha volgut agrair “la implicació de tots els treballadors de la brigada municipal i de tot l’Ajuntament que s’aboquen en cos i ànima a les festes per fer possible que surtin rodones”.

Podeu consultar el programa de festes en el següent enllaç: http://www.manacor.org/imgdb/archivo_doc341030.pdf

Són tendència