Connect with us

Oci i Cultura

La Simfònica repetirà el concert didàctic “La Pastoral de L.V. Beethoven”, a l’Auditori de Manacor

La Simfònica repetirà el concert didàctic "La Pastoral de L.V. Beethoven", a l’Auditori de Manacor

500 alumnes de primària del municipi hi assistiran aquest pròxim dimecres, en el marc del Pla de Cultura

Aquest pròxim dimecres, 22 de maig, a les 12:00 hores del migdia, l’Orquestra Simfònica Illes Balears repetirà el concert didàctic “La Pastoral de L.V. Beethoven”, a l’Auditori de Manacor. És una iniciativa de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Cinc-cents alumnes d’escoles de primària de Manacor acudiran a l’Auditori de Manacor per gaudir d’un espectacle didàctic que la Simfònica ofereix des de fa més de quinze anys. No podem oblidar la importància que té la focalització de part del treball de l’Orquestra en els més petits, ja que és una manera de generar el futur públic musical.

La Pastoral serà la producció de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears per al curs 2018-2019 dirigida als escolars. Amb aquest concert pedagògic es pretén donar a conèixer què és la música programàtica mitjançant l’audició i explicació de la Simfonia núm. 6 Op. 68 “Pastoral” de Ludwig van Beethoven.

La música programàtica, que és una música supeditada a un programa extramusical (ja sigui un text, un relat, imatges…), permet connectar amb els joves espectadors d’una manera més natural, ja que apel·la a llenguatges explícits i altres sentits com la vista. Establir una relació entre la música i una història o una imatge facilita el seguiment de l’estructura musical, així com el reconeixement de les idees musicals associades a melodies, motius…

La idea principal és fomentar l’experiència musical en viu a partir d’obres mestres de la història de la música, a més de treballar el context històric i artístic, els instruments que formen l’orquestració de les obres seleccionades, elements del llenguatge de la partitura, etc.

Per a reforçar aquest objectiu, no es tracta d’un concert a l’ús sinó que cerca la implicació directa del públic tant en el moment de l’actuació com en la fase de preparació prèvia. Aquesta implicació de l’estudiant consta de dues participacions: per un costat, es preveu la projecció de dibuixos realitzats pels estudiants en la fase prèvia, en els quals es reflecteixin les escenes evocades per la música en aquesta simfonia “Pastoral” i, per altre costat, en el moment del concert l’alumnat cantarà els distints temes de cada moviment de la simfonia amb l’orquestra, prèvia audició del moviment complet. Amb aquests procediments es permet consolidar els objectius pedagògics i establir també una relació de complicitat i proximitat públic-orquestra.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència