Connect with us

Actualitat

Comença el tractament aeri contra la plaga d’eruga peluda en alguns municipis del Pla de Mallorca

Comença el tractament aeri contra la plaga d’eruga peluda en alguns municipis del Pla de Mallorca

A Sencelles, Lloret, Sant Joan, Sineu i Costitx

El projecte de control integral de l’eruga peluda (Lymantria dispar) de l’alzina a Mallorca per al període 2019-2022 inicia, aquest dijous, la fase de tractament aeri en punts concrets d’onze municipis de Mallorca, entre els qual hi figuren els pobles de Sencelles, Lloret, Sant Joan, Sineu i Costitx, tal com havien demanat els respectius ajuntaments.

Plànol on es preveu actuar en el municipi de Sant Joan.

Plànol on es preveu actuar en el municipi de Sant Joan.

La Conselleria ha sol·licitat a cada ajuntament una persona de contacte, que serà avisada del dia en què es realitzi el tractament en el municipi.

El producte fitosanitari que s’aplicarà és el Bacillus thuringiensis en la varietat Kurstaki (BTK). Es tracta d’un producte expressament autoritzat per ser aplicat mitjançant la via aèria. El principi actiu és un bacteri naturalment present a la vegetació i al sòl. El seu ús és compatible amb l’agricultura ecològica i és respectuós amb les abelles. En cap cas s’aplicarà en nuclis urbans o masses d’aigua.

La tècnica d’aplicació serà a volum ultrabaix, que consisteix a polvoritzar el producte a una dosi d’1,5 a 3,5 litres per hectàrea. Els equips aeris aniran dotats de tecnologia DGPS, que els proporcionarà ubicació dels alzinars a tractar i enregistrarà les rutes de pas i tractament, així com la velocitat de vol i la dosi de producte aplicada. Tècnics de camp avaluaran constantment la deposició correcta del producte, la deriva i les condicions meteorològiques, el mitjà aeri i el compliment dels requisits exigits pel que fa al producte.

L’eruga peluda és un insecte lepidòpter, que en fase larvària s’alimenta de fulles i brots d’alzines, principalment, però també d’altres vegetals

L’eruga peluda és un insecte lepidòpter, que en fase larvària s’alimenta de fulles i brots d’alzines, principalment, però també d’altres vegetals. Pot provocar efectes importants sobre la massa on afecta: defoliacions, debilitament, pèrdua de la coberta vegetal, pèrdua de sòl, alteració de les cadenes tròfiques de diverses espècies de la fauna autòctona i canvis en els processos ecològics de les superfícies forestals afectades, entre d’altres.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència