Connect with us

Comunitat

Ja es poden consultar online les llistes d’espera del IB-Salut

Ja es poden consultar online les llistes d'espera del IB-Salut

Si una persona té una data assignada, la podrà consultar; si no, podrà saber quin dia va ser inclosa en la llista i la mitjana de temps de demora

Aquest dijous ha entrat en funcionament el nou web del Servei de Salut, que permetrà demanar i anul·lar cites i accedir a la història clínica de salut i a les llistes d’espera. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, acompanyat de la subdirectora de Tecnologia i Sistemes d’Informació, Antonia Salvà, i del gerent de la Fundació Bit, Gabriel Frontera, ha presentat públicament el nou portal, que ja és accessible des de l’adreça <www.ibsalut.es>.

El nou web ha estat dissenyat i implementat pel Departament de tecnologies de la informació i comunicacions del Servei de Salut, en col·laboració amb la Fundació Bit, que ha creat l’aplicació mòbil de cita prèvia dins l’app de cites del Govern. Aquests serveis han treballat durant més de dos anys per crear aquest entorn web amb les màximes condicions de seguretat per als usuaris.

L’objectiu principal ha estat crear un lloc web més modern i accessible, centrat en els ciutadans, els professionals i les empreses. A més, hi ha una part dedicada al funcionament de l’organització i una altra amb tots els recursos disponibles per als usuaris.

El web permetrà als ciutadans demanar, modificar i anul·lar cites amb la consulta de medicina o d’infermeria d’una manera ràpida i senzilla, tant des del portal com des de l’app de cites del Govern. Cal recordar que l’any 2018 es varen perdre gairebé 400.000 cites hospitalàries i d’atenció primària per incompareixença dels pacients.

Els pacients també podran accedir a la seva història clínica de salut

A més, els pacients podran accedir a la seva història clínica de salut resumida i als processos per als quals estan en llista d’espera. Per accedir-hi serà necessari un certificat o DNI electrònic o per mitjà del sistema cl@ve, cosa que garantirà la confidencialitat i l’accés segur. Cada pacient podrà consultar la seva situació a la llista d’espera, si té data assignada podrà consultar-la, si no podrà veure la situació en la llista d’espera.

El web inclou un cercador, que facilita la navegació i trobar-hi informació. A més, s’han millorat tant la part relativa als professionals com la de les empreses, a fi de poder arribar als continguts específics havent de fer pocs clics.

Són tendència