Connect with us

Societat

La meitat dels trastorns de salut mental comencen al voltant dels 14 anys, però la majoria no es detecten ni es tracten

La meitat dels trastorns de salut mental comencen al voltant dels 14 anys, però la majoria no es detecten ni es tracten

La campanya ‘Targetes contra l’estigma’ arriba als instituts de Mallorca

Més de 200 alumnes d’ESO i batxillerat de quatre centres de Mallorca ja han participat en les càpsules educatives sobre salut mental que Obertament Balears ofereix des del 15 de març a partir de la campanya «Targetes contra l’estigma», que el Govern va llançar la tardor passada.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la meitat dels trastorns de salut mental comencen al voltant dels 14 anys, però la majoria no es detecten ni es tracten. «Per això és bàsic que durant la joventut i l’adolescència s’abordi aquesta temàtica i es pugui xerrar d’emocions a l’aula», explica Mar Abrines, tècnica i activista d’Obertament Balears i una de les protagonistes de la campanya del Govern.

«Fa uns anys era impensable xerrar de salut mental als instituts, també perquè era impensable que se’n xerràs tan obertament a la societat o que persones amb problemes de salut mental poguéssim participar d’una campanya i donàssim la cara i la veu per una causa», recorda Abrines.

Xavier Riera, de l’IES Berenguer d’Anoia, és un dels professors que s’han interessat per les trobades. «Com a tutor, em trob que és una problemàtica que la gent sovint no sap afrontar», apunta. A parer seu, és fonamental canviar l’enfocament quan es parla de salut mental i no tractar l’assumpte amb por ni amb compassió, sinó amb la mateixa naturalitat amb què es parla d’altres qüestions, per aconseguir així «guanyar espais i normalitzar la situació».

L’alumnat que ha participat en les càpsules educatives les valora molt positivament i la gran majoria considera que ha canviat la visió que tenia de les persones que conviuen amb els trastorns mentals, que afecten un 25 % de la població.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com